Goričani izgubili v Krškem

Nogometaši Gorice so državno prvenstvo odprli s porazom. V Krškem so spet preveč grešili v obrambi, v napadalni polovici pa so bili večji del tekme jalovi oziroma premalo konkretni. Za četrtkov evropski uspeh proti Panionisosu bodo morali vsekakor dvigniti raven igre.

Novogoričani so novo prvenstvo začeli s porazom. Foto: Jure Batagelj
Novogoričani so novo prvenstvo začeli s porazom. Foto: Jure Batagelj

KRŠKO > Novogoriški trener Miran Srebrnič je po pričakovanjih na igrišče poslal kombinirano postavo, v kateri je bila le peterica, ki je začela tekmo v Atenah proti Panioniosu. Podoba je bila sprva kar obetavna, morda tudi zato, ker je bil pred Krčani šele prvi uradni dvoboj na začetku sezone pod taktirko novega trenerja.

Krško : Gorica 2:1 (0:0)
Stadion M. Gubec, gledalcev 1400, sodnik Skomina (Koper) 7. Strelca - 1:0 Škrbić (50), 2:0 Škrbić (56), 2:1 Osuji (65).
Krško: Zalokar 6, Šturm 6, Krajcer 6, Dušak 6, Gorenc 6, Jakolić 6, Mujan 7, Jurina 6, Mandić 6,5 (od 90. Ejup -), Jovanovič 6 (od 83. Kovačič -), Škrbić 7,5 (od 80. Nakić -). Trener: Stipe Balajić.
Gorica: Sorčan 6,5, Škarabot 6, Gregorič 5,5, Curk 5,5, Kavčič 6, Kolenc 6, Humar 5,5 (od 75. Žigon -), Marinič 5,5, Nagode 5,5 (od 61. Osuji 6,5), Filipović 5,5, Edafe 5,5 (od 61. Kapić 6,5). Trener: Miran Srebrnič.
Rumena kartona - Jakolić; Kavčič.

Kakorkoli, gostje so imeli pobudo oziroma žogo več v svoji posesti, a niso bili dovolj konkretni, da bi ogrozili domača vrata. Krčanom je razmerje moči na igrišču dejansko ustrezalo, saj so kmalu spoznali, da so lahko nevarnejši iz protinapadov. To se je potrdilo v 25. minuti, ko se je iz oči v oči z Grego Sorčanom znašel Nikola Mandić, ki se pri zaključnem strelu ni proslavil oziroma se je novogoriški čuvaj mreže tako kot pred dnevi v Atenah izkazal v vlogi rešitelja. Odgovor Andrije Filipovića na drugi stranije bil silovit, a tudi nenatančen. Še bistveno lepša priložnost se je ponudila Donatyusu Edafeju. Nigerijec pa je v zaključku napadalne akcije potrdil, da ni Pippo Inzaghi.

Tudi na novogoriški polovici je bilo nemalo vrzeli, kar so gostitelji kaznovali na začetku drugega polčasa. V razmaku šestih minut so zabili kar dvakrat. Obakrat Miljan Škrbić. Obakrat z glavo, potem ko se gostujoča obramba ni izkazala ne s postavitvijo ne s posredovanji. Domačih zadetkov pa ni mogel preprečiti niti Sorčan.

Plus: Po zaostanku z 0:2 so Novogoričani v zadnji tretjini tekme le zaigrali z višjo prestavo, a je bilo prepozno.
Minus: Premalo konkretni v napadu ter preveč napak in nezbranost v obrambi, kar ji je stalo točk(e) v Krškem.

Še preden je novogoriška klop aktivirala načrtovani menjavi, so torej gostje morali v lov za občutnim zaostankom. Rifet Kapić in Osuji Amarachi sta prinesla osvežitev in tudi določene napadalne avtomatizme. Najbolj pomemben pa je bil seveda učinek. Osuji je potrdil, da je ta čas morda še najbolj nevaren igralec Gorice. V Krškem je, če mu prištejemo še neupravičeno razveljavljen zadetek v Atenah, tretjič zapored meril v polno in poskrbel za znižanje izida. Časa za zasuk ali vsaj izenačenje je bilo še dovolj, dobrih 25 minut.

Izidi 1. kroga prve SNL - Ankaran : Triglav 0:0, Maribor : Aluminij 1:0, Krško : Gorica 2:1, Rudar : Domžale 2:1, Olimpija : Celje - sinoči.

Srebrnič je aktiviral še enega napadalnega aduta, Dejana Žigona, ki je imel v končnici tekme na glavi žogo za izenačenje. Po zviti podaji Kapića pa strel ni našel poti do okvirja gola Marka Zalokarja, ki je lahko le pospremil žogo, ki je švignila mimo vratnice. Podoben film se je odvrtel tudi ob strelu Leona Mariniča, po katerem so se Krčani ubranili še zadnjega naleta gostov. ASO


Najbolj brano