Goričani boljši od Velenjčanov

Nogometaši Gorice so v 25. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali velenjski Rudar s 3:0 (1:0).

Luka Majcen Foto: Leo Caharija
Luka Majcen Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Novogoričani so osamljeni točki s prejšnjih tekem spomladanskega dela vendarle dodali tri nove. Tokrat so bili boljši od Velenjčanov, ki nadaljujejo strelsko sušo. Ta zdaj znaša že 459 minut. Rudar prav tako še nima zmage v tem delu prvenstva. Za Gorico, ki je zadržala osmo mesto, je bila to šele druga zmaga na zadnjih enajstih prvenstvenih tekmah s knapi. Ti so na relativno varnem sedmem mestu.

Novogoričani so povedli v 11. minuti, ko je po globinski podaji Blessinga Elekeja do žoge v bližini gola prišel Dejan Žigon in jo potisnil za hrbet Matjaža Rozmana. Malce konkretnejši domačini so bili blizu podvojitve vodstva v 22. minuti, ko je Eleke po prodoru po levi strani zaposlil osamljenega Matijo Široka, temu pa žoge ni uspelo poslati mimo Rozmana.

Še bolj vroče je bilo v 35. minuti. Elvedin Džinić je takrat zakrivil enajstmetrovko s prekrškom nad Elekejem, zaradi česar je dobil tudi rdeči karton. To je bil že osmi rdeči karton na zadnjih enajstih medsebojnih tekmah teh dveh tekmecev. Za strel z bele točke se je odločil Žigon, čigar strel pa je velenjski vratar obranil.

Rudar je šele v 55. minuti prek Davida Kašnika prvič sprožil proti vratom domačih, izkazal se je Alberto Gallinetta. Malce zatem so gosti prejeli nov zadetek. V 57. minuti je namreč po Širokovi podaji z desne strani na oddaljeni vratnici žogo v mrežo še drugič na tekmi potisnil Žigon.

Tudi v nadaljevanju so bili Novogoričani aktivnejši, do konca pa brez posebnih težav zadržali zanesljivo prednost. Še več, v 85. minuti so jo oplemenitili, potem ko je Širok zadel z dobrih desetih metrov z nizkim strelom.

Gorica bo v 26. krogu 4. aprila gostila Celje, Rudar pa Luko Koper.

> Športni park, gledalcev 250, sodniki: Žganec, Praprotnik (oba Ljubljana) in Rojko (Logatec).

> Strelca: 1:0 Žigon (12.), 2:0 Žigon (57.), 3:0 Širok (85.).

> Gorica: Gallinetta, Pasqualini, Jogan, Palumbo, Širok, Martinović (od 76. Innocenti), Caputo, Slivka, Žigon (od 88. Džuzdanović), Vetrih, Eleke (od 65. Majcen).

> Rudar: Rozman, Knezović, Džinić, Kašnik, Jahić, Bolha, Trifković, Stjepanović (od 61. Krefl), Babić (od 89. Saramati), Firer, Jelić (od 61. Kocić).

> Rumeni kartoni: Martinović; Kašnik, Knezović.

> Rdeči karton: Džinić (35.).

STA


Najbolj brano