Potop Gorice v Muri

Ker sta se med sabo pomerila dva primorska kluba Tolmin in Ankaran je bilo jasno, da bi po najslabšem scenariju v drugi krog pokalnega tekmovanja napredovala le ena ekipa, To se je tudi zgodilo. Mura je senzacionalno izločila vodilno ekipo prve SNL Gorico, ob Ankaranu sta izpadla še Brda, in po izvajanju enajstmetrovk, tudi Izola.

Veržej (v zelenih dresih) je šele po streljanju enajstmetrovk 
preskočil trdožive Izolane. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Veržej (v zelenih dresih) je šele po streljanju enajstmetrovk preskočil trdožive Izolane. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

TKK Tolmin : Ankaran 2:1 (0:0)

TOLMIN > Šp. park Brajda, gledalcev 250, sodnik Kovačič (Grosuplje). Strelci - 1:0 Kucalović (54), 2:0 Kucalović (74), 2:1 Zlatič (85).

TKK Tolmin: Baloh, Codromaz (od 46. Rojc), Slavec, Zornik Šuligoj, Rakušček (od 46. Ogrič), Kavčič, Kanalec, Kucalović, Sokanović, Kadrija (od 89. Perše). Trener: David Kanalec.

Ankaran: Paal, Mate, Kolarič, Zlatič, Badžim, Reja, Obrenović (od 73. Mršič), Burkić, Vodeb, Rudonja (od 52. Gajšek), Rodica (od 52. Banovič). Trener: Vlado Badžim.

V prvem polčasu so dogajanje na igrišču nadzorovali gostje, prve res vroče situacije pred obema goloma pa so pomagale ustvariti šele menjave v obeh moštvih v drugem polčasu, ko sta tempo in ostrina na sicer zahtevnem razmočenem igrišču narasla. Nevarnejši so bili domačini, ki so v 54. minuti z lepo kombinacijo podaj med Dejanom Sokanovićem, Aljažem Kanalcem in Bobanom Kucalovićem, ki je zatresel mrežo, izigrali Ankarančane za 1:0. Štiri minute zatem je po prekršku v kazenskem prostoru enajstmetrovko izvajal Luka Badžim, a je domači kapetan Denis Baloh uganil njegovo namero.

Kazen za zamujeno je prišla v 74. minuti - vratar gostov Matej Paal je let žoge slabo ocenil in ta je tik ob vratnici šla v mrežo. V 85. minuti je gostom uspelo izid znižati prek Jana Zlatiča. Ankarančani bi v sodnikovem dodatku lahko izenačili, ko se je ob nepozornosti domače zvezne vrste po dolgi žogi Paala pred Balohom sam znašel Robi Gajšek, a sta nevarnost v zadnjem trenutku z obrambo in izbijanjem žoge rešila tolminski vratar in Matic Slavec.

“Vesel sem, da smo se po prvem polčasu brez prave energije vrnili. Pozna se, da smo ekipo pozno sestavili in da je nekaj igralcev manjkalo”, je povedal trener domačih David Kanalec

“Sami smo pomagali domačinom, da so se uvrstili v nadaljnje tekmovanje. Nismo izkoristili svojih dobrih prvih 20 minut. Premalo smo tekli in bili nezbrani ob prekinitvah in protinapadih,” je tekmo v imenu gostov ocenil trener Vlado Badžim. IM

Mura : Gorica 1:0 (1:0)

MURSKA SOBOTA > Stadion v Fazaneriji, gledalcev 1000, sodnik Borošak (S. Duplek). Strelec - 1:0 Toth (29).

Gorica: Štrukelj, Gregorič (od 46. Jogan), Kavčič, Celcer, Škarabot, Johnson, Martinović, Osuji, Džuzdanović, Nunić (od 55. Eleke), Burgić (od 67. Nagode). Trener: Miran Srebrnič.

Novogoričani so se s kombinirano postavo, v kateri je bil tudi povratnik Marshal Johnson, spotaknili že ob prvi oviri, česar ne pomnimo iz preteklih pokalnih izvedb. Prvič v letošnji sezoni so v uradnih tekmah ostali tudi brez zadetka. V Murski Soboti so proti domačemu tretjeligašu spet imeli precej poskusov proti domačemu golu oziroma priložnosti - trikrat so zatresli okvir vrat - a so v seštevku pokazali premalo, v ekipi pa je bilo tudi preveč nerazpoloženih posameznikov. Po vodilnem zadetku Mure, ki mu je botrovalo slabše posredovanje vratarja Januša Štruklja, je bilo v igri premalo agresivnosti, v ključnih trenutkih pa tudi potrpežljivosti, da bi gostje prišli do izenačenja oziroma morebitnih podaljškov. Naposled je Novogoričanom zmanjkalo nekaj sreče, ki jih je spremljala na zmagovitem prvenstvenem pohodu. ASO

Brda : Zarica 1:4 (1:2)

VIPOLŽE > Igrišče NK Brda, gledalcev 100, sodnik Tošeski (Medvode). Strelci - 0:1 Šujica (2), 1:1 Debenjak (23), 1:2 Križaj (39), 1:3 Božičić (76), 1:4 Marinković (89).

Brda: Mavrič, Filej (od 77. Kodermac), Ferjančič, Živec, Rijavec, Grudina, Batič (od 73. Krasniqi), Tribušon, Bremec, Debenjak (od 65. Simčič Zuljan), Terziev. Trener: Mitja Kristančič.

Brici kljub gladkemu porazu še zdaleč niso igrali podrejene vloge. Na začetku tekme so sicer doživeli hladno prho. Po izenačenju v 24. minuti so še okrepili pritisk, ki pa ni obrodil sadov. Nevarno je zapretil Sandi Bremec, ki so mu en gol zaradi nedovoljenega položaja tudi razveljavili. Kazen za neizkoriščene priložnosti je prišla še pred polčasom. Prste je vmes imela tudi smola, saj je strel Križaja zadel enega od domačih branilcev in spremenil smer. V nadaljevanju se je ponovil scenarij iz prvega polčasa. Gostitelji so bili še naprej neučinkoviti, za razliko od Kranjčanov, ki so iz dveh protinapadov potrdili napredovanje. ASO

Izola : Veržej 2:3 (0:0, 0:0)

IZOLA > Mestni stadion, gledalcev 150, sodnik Sagrković (Vrhnika). Strelca za Izolo Finkšt in Sajinčič; za Veržej: Vinkovič, Dobaj, Pelcl.

Izola: Bužan, Husarević, Mandir (od 119. Sajinčič), Dr. Vidaković, Da. Vidaković, Božič, Finkšt, Podgajski, A. Bordon (od 89. Maršič), Čaušević (od 77. Memić), Mihailovič. Trener: Vladimir Danilo Sergaš.

Ostali izidi 1. kroga - Rogaška : Olimpija Ljubljana brez boja, Hotiza : Drava Ptuj 1:2 (podaljšek), Ivančna Gorica : Odranci 6:0, Fužinar : Krka 1:3, Ilirija : Radomlje 2:1 (podaljšek), Pesnica : Rudar Velenje 0:7, Stojnci : Triglav Kranj 0:1, Šampion : Zavrč 0:2.

Veržej je v uvodu trikrat nevarno zapretil, a je bil domači vratar Primož Bužan na mestu. Izolani so si v živahnem prvem delu igre pripravili dve zrelejši priložnosti. Drugi polčas se je začel z novo obrambo Bužana in nevarnim protinapadom Izole, a so gostje uspeli zbiti žogo z golove črte. Drugoligaš Veržej je lep del tekme narekoval ritem, Izola je bil aktivnejša v drugem polčasu. Priložnosti so si pripravili Nik Mihailovič, Marko Božič in Aleks Bordon, medtem ko so bili gostje najbliže golu v končnici rednega dela igre, ko je Blaž Dobaj zadel vratnico. V podaljških sta obe ekipi iskali zmago, a sta bila oba vratarja najboljša moža na igrišču. V izvajanju najstrožjih kaznih je v peti, odločilni seriji, Mihailovič zgrešil, na drugi strani pa je Jernej Pelcl Veržej popeljal v drugi krog. SJ


Najbolj brano