Goričani (ne) bodo obupali

Nogometaši v prvi ligi so morali po dolgem zimskem premoru hitro ogreti motorje. Že v prvem spomladanskem tednu bodo namreč odigrali tri prvenstvene kroge.

Nogometaše Gorice (v modrih dresih) čaka jutri gostovanje pri Mariborčanih.  Foto: Jure Batagelj
Nogometaše Gorice (v modrih dresih) čaka jutri gostovanje pri Mariborčanih.  Foto: Jure Batagelj

NOVA GORICA > Pred sredinim primorskim derbijem v novogoriškem športnem parku čakata Gorico in Luko Koper ta vikend zahtevna tekmeca. Novogoričani bodo prvenstvo nadaljevali jutri pri serijskih zmagovalcih Mariborčanih, Koprčani pa bodo v nedeljo gostili odkritje jesenskega dela sezone, Celjane.

Medtem ko bodo v istrskem prvoligašu bržkone tempirali formo za polfinalni tekmi pokalnega tekmovanja (15. in 22. aprila) z Domžalami, pa se bodo Novogoričani ubadali z obstankom na igrišču. Še bolj pa zunaj njega. Na denar iz Parme se ne morejo zanašati. Iščejo se druge rešitve, povezane predvsem s posluhom domačega okolja in sporazumom z upniki. Med njimi so seveda tudi neposredno vpleteni akterji, nogometaši.

Plač oziroma poravnave dela zaostalih obveznosti še ni. “Po razvoju dogodkov v zadnjem tednu nismo dobili pozitivnega signala oziroma ni bilo novosti. Smo v čakalnici, a se ne prepuščamo toku. Na treningih oziroma tekmah odmislimo denarno stisko. V Maribor nikakor ne bomo odpotovali z belo zastavo. Tudi nadaljevanje oziroma dokončanje sezone ni ogroženo. V tem smo enotni. Na težave smo opozorili v pripravljalnem obdobju, z morebitno stavko ali drugimi ukrepi bi škodovali sami sebi,” je za PN pojasnil kapetan Alen Jogan, ki je navkljub ponudbi romunskega prvoligaša Botosanija ostal v Gorici. Jutri pa še ne bo mogel pomagati soigralcem, kakor kot tudi ne Amedej Vetrih in Lorenzo Pasqualini, ki imata kartone in Luka Majcen, ki je na seznamu poškodovanih.

Novogoričani imajo pred nadaljevanjem lige tri točke naskoka pred Krko, ki zaseda predzadnje mesto. V boju za prvoligaški obstanek je torej še vse odprto. Če ga bodo Goričani dosegli na igrišču, bo o razpletu odločal tudi licenčni oddelek, ki do konca marca čaka na potrdilo, da so bile lani klubske obveznosti poravnane. S svojimi podpisi morajo za to jamčiti tudi igralci. Jogan noče prehitevati dogodkov: ”To še ni bila tema pogovorov. Nekaj časa je še. Sicer pa je stvar vsakega posameznika, kako se bo odločil, če obveznosti ne bodo poravnane.”

ALEŠ SORTA


Najbolj brano