Goričane čaka še veliko dela

Nogometaši Gorice so na tretji pripravljalni tekmi pred začetkom nove sezone proti Istri doživeli prvi poraz, ki je bil po malem pričakovan in po svoje tudi koristen.

Glavnega trenerja Mirana Srebrniča in njegovega pomočnika 
Andreja Komca čaka na klopi Gorice še veliko dela. Foto: Ales Sorta
Glavnega trenerja Mirana Srebrniča in njegovega pomočnika Andreja Komca čaka na klopi Gorice še veliko dela. Foto: Ales Sorta

UMAG > Dvoboj s hrvaškim prvoligašem, ki je opravil prvenstveno generalko, je razkril vrzeli v novogoriški zasedbi, oziroma katere stvari bo treba do otvoritvenega ligaškega obračuna z Olimpijo 18. julija, upoštevajoč moštvene in klubske okoliščine, popraviti oziroma izboljšati. Teh ni malo. Nekaj jih je po porazu z 0:3 v vročem Umagu izpostavil tudi kapetan Alen Jogan. “Pozna se, da ta čas še nismo na ravni Istre, ki je zasluženo zmagala.V fazi obrambe moramo biti bolj zbrani, v napadu pa si ustvariti več priložnosti. Zato nam manjka tudi nekaj tekmovalne nesramnosti. Sta se pa v klub in posledično v slačilnico vrnila pozitivno ozračje in upanje na boljše čase,” je pojasnil Jogan.

V tem tednu bodo po besedah predsednika ND Gorica Harija Arčona akterji, ki so priigrali prvoligaški obstanek, dobili pripadajočo nagrado. Obenem pa so v klubu sklenili tudi dogovor o postopnem poplačilu obveznosti do nogometašev, ki so v zadnjih dveh sezonah prišli iz Italije in od drugod kot posojeni igralci. V teh dneh naj bi intenzivno podpisovali tudi pogodbe z nogometaši, ki so aktualni v moštvenem oziroma trenerskem izboru. Precej zadev je sicer še odprtih. Še ta teden bo bržkone jasno, kako se bosta odločila Amedej Vetrih in Matija Širok, ki pogledujeta proti tujini.

Za Gorico so proti Istri igrali: Štrukelj, Širok, T. Kavčič, Jogah, Celcer, Vetrih, Martinović, Humar, Eleke, Džuzdanović, Arčon. V nadaljevanju tekme so vstopili še: Zagomilšek, Slavec, M. Kavčič, Kompara, Mevlja, Kanalec, Kolenc, Kotnik, Nagode, Debenjak, Vukelić.

Medtem sta začela trenirati tudi rekonvalescenta Dejan Žigon in Miha Gregorič, vadbi pa se je priključil tudi Marshal Johnson, ki še vedno razmišlja o drugih opcijah. Blizu sklenitve dogovora z Gorico je vratar Grega Sorčan, vprašljiv pa je status Luke Majcna. Naštete peterice ni bilo v kadru za dvoboj z Istro, kjer je trener Miran Srebrnič hrvaškemu prvoligašu zoperstavil isto udarno enajsterico kot na obračunu s celovško Austrio. Istra, ki bo s prvenstvom pričela konec tedna, je že v tekmovalnem ritmu, Gorica še ne. Tekmeci so bili bistveno odločnejši v dvobojih in konkretnejši, novogoriška podoba pa je bila precej jalova in neusklajena, kar je tudi botrovalo golom puljske ekipe. Istra je v prvem polčasu zadela dvakrat, v drugem, ko so se na igrišču zvrstile številne menjave, pa še enkrat.

Novogoričani bodo jutri in v sredo v športnem parku gostili gorenjska drugoligaša, Zarico in Šenčur, v soboto pa bodo predvidoma na Štajerskem odigrali prvenstveno generalko z banjaluškim Borcem.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano