Gorica med osmerico

Nogometaši Gorice so si kot zadnji priigrali napredovanje v četrtfinale slovenskega pokala, kjer bodo edini zastopali primorske barve. Na tekmi 2. kroga so v Lendavi ugnali Nafto s 3:1. Novogoričani v Prekmurju niso blesteli, a so le dosegli želeno.

Avtogol Rifeta Kapića (na fotografiji) Novogoričanom v Lendavi ni 
preprečil napredovanja  v četrtfinale pokalnega tekmovanja.   Foto: Jure Batagelj
Avtogol Rifeta Kapića (na fotografiji) Novogoričanom v Lendavi ni preprečil napredovanja v četrtfinale pokalnega tekmovanja.  Foto: Jure Batagelj

LENDAVA > Prvi polčas je bil za goste vse prej kot obetaven. Privrženci modro belih, ki so pripotovali na skrajni vzhod Slovenije, so namreč podoživljali travme z lanskega pokalnega obračuna v Murski Soboti. V novogoriški enajsterici, kjer ni bilo veliko sprememb v primerjavi s prvenstveno tekmo proti Olimpiji - od prve minute sta zaigrala Matija Škarabot in Matija Boben - je v prvih 45 minutah marsikaj škripalo.

Nafta : Gorica 1:3 (1:1)
LENDAVA > Športni park, gledalcev 500, sodnik Glažar (Hajdina). Strelci - 1:0 Kapić (40, 11 ag), 1:1 Burgić (41), 1:2 Kotnik (71), 1:3 Franciosi (90). Gorica: Sorčan, Gregorič, Kavčič, Boben, Škarabot, Grudina (od 64. Osuji), Kolenc, Kapić, Arčon, Žigon (od 85. Franciosi), Burgić (od 65. Kotnik). Tr.: Miran Srebrnič.

Do izenačujočega zadetka niso sprožili poštenega strela proti domačim vratom. Na trenutke se ni dobro vedelo, katera ekipa igra v prvi, katera pa v tretji ligi. Novogoričani so resda imeli žogo več v svoji posesti, a gostitelji še zdaleč niso bili v podrejenem položaju. Favoritom so se Lendavčani zoperstavili z igrivostjo, gibljivostjo in tudi agresivnostjo.

Mandarić rubi FC Luko Koper
Sinoči je zaokrožila informacija, da je Milan Mandarić na sodišču dosegel izvršbo in se tako usedel na račun FC Luke Koper, ker mu koprski klub noče vrniti skoraj milijon evrov dolga. Izvršba je možna, ker FC Luka Koper formalno ni več v postopku poenostavljene prisilne poravnave.

Avtogol Rifeta Kapića je bil eden najbolj bizarnih dogodkov sploh. Na srečo je Lendavčanom po vodilnem zadetku hitro popustila zbranost, Miran Burgić pa je že pred odhodom na odmor izenačil. Novogoriška podoba je bila v nadaljevanju odločnejša. Priložnosti sicer ni bilo na pretek, a pritisk gostov se je stopnjeval. Sprožil ga je tudi trenerski štab gostov, ki je aktiviral ofenzivne in sveže moči. Mož odločitve je bil Andrej Kotnik z drugim goriškim golom. Piko na i za 1:3 je postavil še en rezervist, Gianluca Franciosi. ASO


Najbolj brano