Veseli tudi remija

Nogometaši Gorice so v 13. prvenstvenem krogu zabeležili prvi remi, ki je po prikazanem enak zmagi. Točko so gostitelji ujeli globoko v sodnikovem podaljšku, po neprepričljivi predstavi in rezultatskem lovu za tekmecem, ki je trajal skoraj 90 minut. Gorica : Celje 1:1 (0:1).

Na dvoboju Novogoričanov (v modrobelih dresih)  in Celjanov 
je bilo precej zračnih dvobojev. Foto: Jure Batagelj
Na dvoboju Novogoričanov (v modrobelih dresih) in Celjanov je bilo precej zračnih dvobojev. Foto: Jure Batagelj

NOVA GORICA > Celjani so bili najbliže zmagi, na katero v športnem parku čakajo skoraj devet let. Zadnjič so slavili, ko jih je vodil goriški trener Pavel Pinni, ki je dvoboj svojih nekdanjih ekip spremljal s tribune. Z razpletom so bili gotovo bolj zadovoljni Novogoričani, ki so bili pretežni del tekme nemočni, izenačujoči zadetek pa je bil tudi plod srečnih okoliščin. Toda sreča je neredko zaveznik pogumnih, v soboto pa predvsem vztrajnih gostiteljev, ki jim je šlo malo ali skoraj nič od nog.

Športni park, gledalcev 600, sodniki: Obrenović (Ljubljana) 6. Strelca - 0:1 Miškić (6), 1:1 Škarabot (95). Gorica: Sorčan 6,5, Celcer 6, Širok 6, Jogan 5,5, Boben 6, Johnson 6, Martinović 5,5 (od 46. Humar 5,5), Arčon 6 (od 72. Škarabot 7), Džuzdanović 5,5, Nagode 5,5 (od 59. Nunić 6), Burgić 6,5. Trener: Miran Srebrnič. Celje: Kotnik 5,5, Vidmajer 5,5, Kous 5,5, Soria 6, Krajcer 6, Vrhovec 6,5, Miškić 7, Esteves 6 (od 60. Pajač 5,5), Spremo 6, Ahmedi 6,5 (od 90. Klemenčič -), Osman 5,5 (od 83. Đurković -). Trener: Iztok Kapušin. Rumeni kartoni: Širok, Celcer; Pajač. Rdeč karton: Jogan (92).

“Sreča gor ali dol. Igra se 90 minut in sodnikov podaljšek. Ni pomembno, kdaj dosežeš zadetek. Točka je bila priborjena in zaslužena. Tudi zato, ker je akcija za celjski gol sledila nedosojenemu prekršku v našo korist,” je ključna trenutka dvoboja opisal Matija Škarabot, ki je vstopil na igrišče 20 minut pred koncem tekme. V praktično zadnji akciji na tekmi pa je po dolgi podaji vratarja Grege Sorčana in dobljenem zračnem dvoboju Mirana Burgića žogo z glavo preusmeril v mrežo in izkoristil spodrsljaj celjskega vratarja Matica Kotnika za izenačujoči gol.

Nekaj trenutkov pred tem je ob prekinitvi v gostujočem kazenskem prostoru domači kapetan Alen Jogan prejel neposredni rdeči karton zaradi udarca brez žoge, po katerem je obležal Danijel Miškić. Prav hrvaški vezist je bil v glavni vlogi ob vodstvu Celjanov na začetku tekme. Najprej je na sredini igrišča s spornim posredovanjem odvzel žogo Amelu Džuzdanoviću, ki je zastal. V nadaljevanju akcije pa je bila nepozorna tudi goriška obramba. Valon Ahmedi se je izkazal v vlogi podajalca, Miškić pa z zvitim strelom z glavo v daljši vratarjev kot. ”Slabemu prvemu polčasu z naše strani je botroval tudi prejeti gol po nedosojenem prekršku. Nikakor se nismo mogli zbrati, Celjani pa niso izkoristili svojih priložnosti, oziroma je Sorčan dobro posredoval. Drugi polčas je bil precej boljši, okrepili smo pritisk, in čeprav brez izrazitih priložnosti, se je vedno kaj dogajalo na nasprotnikovi polovici, kar je obrodilo sadove. Veseli smo tudi prvega remija,” pa je dvoboj orisal domači trener Miran Srebrnič, ki se mu ob neugodnem razvoju dogodkov tudi začetni izbor na igrišču ni najbolj posrečil.

Plus: Novogoričani so pokazali tekmovalni značaj, tudi ko jim ne gre; vztrajnost je bila poplačana. Minus: Vse večje težave v igri, zato bo prvenstveni premor prišel prav za osvežitev moči in zamisli.

Celjani so bili agresivni in močni na žogi. Takšna kombinacija pa je bila pravi strup za goriško zasedbo, ki je sicer pogrešala najboljšega strelca Blessinga Elekeja, največjo ranljivost pa je pokazala na sredini igrišča. Morda pa utegne prihod Gorana Cvijanovića nadomestiti primanjkljaj v zvezni vrsti. Že v drugem polčasu je bila z rošadami na igrišču novogoriška podoba spodbudnejša. Izvedba je žal še naprej šepala. Vseeno ne gre spregledati dobrih stvari. Ena je gotovo, ta, da so Novogoričani še enkrat obrnili rezultat v svoj prid v končnici tekme, tako kot v Celju, Domžalah in pred tednom dni doma proti Krki. Na seznam prvenstvenih strelcev se je vpisal še deveti nogometaš Gorice.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano