Gorica boljša od Rudarja

Nogometaši velenjskega Rudarja so na prvi polfinalni tekmi pokala Slovenije izgubili proti Gorici z 0:1 (0:0). Povratna tekma bo 2. aprila. V drugem polfinalu se bosta merila Maribor in Olimpija.

Nogometaši velenjskega Rudarja so na prvi polfinalni tekmi pokala Slovenije izgubili proti Gorici z 0:1 Foto: Bostjan Bensa
Nogometaši velenjskega Rudarja so na prvi polfinalni tekmi pokala Slovenije izgubili proti Gorici z 0:1 Foto: Bostjan Bensa

VELENJE > Novogoričani so v Velenju prišli do pomembne prednosti. Ko je kazalo, da se bo dokaj nerazburljiva tekma tako kot v soboto v prvenstvu končala z 0:0, pa je čisto ob koncu zadel Gianvito Misuraca in tako poskrbel za boljše izhodišče dvakratnih pokalnih prvakov. Na petih medsebojnih pokalnih tekmah imajo zdaj tako Goričani kot Velenjčani po dve zmagi, en dvoboj se je končal neodločeno.

Stadion Ob jezeru, gledalcev 700, sodniki: Drečnik (Hrastnik), Praprotnik (Ljubljana), Podobnik (Veliki Gaber), Mertik (Odranci) in Bukovec (Lendava). Strelec: 0:1 Misuraca (90.) Rudar: Rozman, Bubalović, Knezović, Klinar (od 77. Jahić), Radujko, Stjepanović (od 74. Podlogar), Krefl, Rotman, Črnčič, Eterović, Firer (od 83. Kocić). Gorica: Cordaz, Vanin (od 64. Širok), Modolo, Favalli, Jogan, Berardocco, Misuraca, Vicente, Finocchio (od 79. Boniperti), Lapadula (od 69. Bazzoffia), Coda. Rumena kartona: Črnčič; Lapadula. Reč karton: /.

Ekipi sta v prvem polčasu pokazali dokaj enakovredno igro, predvsem v zaključku pa so bili malce konkretnejši Novogoričani. V uvodu tekme so si domači, brez poškodovanega Davida Kašnika, priigrali nekaj polpriložnosti, prvo lepšo za Gorico pa je v 15. minuti zapravil Massimo Coda z nenatančnim strelom iz kazenskega prostora.

Domači so bili najbližje zadetku v 34. minuti, ko se je žoga odbila na rob kazenskega prostora do Aljaža Krefla. Ta je poskusil s strelom “iz prve”, a bil malce premalo natančen. Dve minuti pozneje ga je na drugi strani “posnemal” Francesco Finocchio, najlepšo priložnost dotlej pa je v izdihljajih polčasa zapravil Coda, ko je neoviran z desetih metrov žogo poslal mimo leve vratnice Rudarjevih vrat.

V drugem polčasu je najprej nase opozoril Christian Bubalović v 50. minuti, a je ostalo pri 0:0, tako kot po nenatančnem poskusu Finocchia nekaj minut pozneje. Nadaljevanje je bilo precej mirno, ekipi sta igrali večinoma med kazenskima prostoroma, previdno, le v 64. minuti je Ivan Firer streljal z glavo po kotu, vendar je bil Cordaz na mestu.

V 87. minuti je od daleč malce premalo natančno meril še Dalibor Radujko. Ko je kazalo, da se bo tekma končala brez zadetka, pa je bil v tretji minuti sodniškega dodatka v gneči najspretnejši Misuraca in dosegel edini gol na tekmi.

STA


Najbolj brano