Gorica - Zavrč 1:0

Nogometaši Gorice so v 18. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Zavrč z 1:0 (1:0).

Iztok Kavčič Foto: Aleš Sorta
Iztok Kavčič Foto: Aleš Sorta

NOVA GORICA > Goričani so dosegli četrto zmago v tej sezoni, a so še vedno v spodnjem delu lestvice, medtem ko so v jesenskem delu veliko bolj prepričljivi Zavrčani doživeli sedmi poraz, na svojem "računu" pa imajo tudi devet zmag.

Tekma v novogoriškem športnem parku, kjer je domačo ekipo prvič vodil novi trener Iztok Kavčič, se je začela z rahlo pobudo domačih nogometašev, prvo priložnost pa so si v peti minuti priigrali gosti, ko se je pred vratarjem Vasjem Simčičem osamljen znašel Dino Kresinger, žoga pa je po njegovem lob strelu končala prek vrat.

Le štiri minute kasneje so si nogometaši iz mesta vrtnic skočili v objem, po podaji Amadeja Vetriha se je v gostujočem kazenskem prostoru v pravem trenutku na pravem mestu znašel Marshal Mfon Johnson ter po strelu z glavo ukanil Marka Ranilovića.

Do konca prvega polčasa je bila za odtenek boljša domača zasedba, medtem ko je gostujoča prav tako izpeljala dve akciji, ki sta zadišali po golu, strela Kresingerja in Tonija Datkovića pa nista bila dovolj natančna.

Drugo polovico dvoboja so bolje pričeli Zavrčani, že v 54. minuti pa Boris Sambolec po strelu z glavo zatresel okvir novogoriških vrat. Gosti so še naprej izvajali pritisk, domačini pa so svoje priložnosti iskali v nasprotnih napadih. Zavrčani so do konca tekme dvakrat neuspešno zapretili prek Ivana Antoleka, gostitelji pa so obetavni akciji izpeljali prek Sandija Marčona, a je bil obakrat nenatančen in ostalo je pri domači zmagi z 1:0.

Gorica bo v prihodnjem krogu gostila Domžale, Zavrč pa bo gostoval v Celju. Obe tekmi bosta v soboto, 29. novembra.

Športni park, gledalcev 300, sodniki: Žganec (Ljubljana), Podobnik (Veliki gaber), Mikača (Višnja Gora).

Strelec: 1:0 Johnson (9.).

Gorica: Simčič, Vanin, Pasqualini, Taider, Napoli, Jakupović, Johnson (od 82. Majcen), Vetrih, Osuji (od 61. Innocenti), Žigon (od 26. Džuzdanović), Arčon.

Zavrč: Ranilovič, Čeh (od 87. Roškar), Sambolec, Datkovič, Dugolin, Šafarić (od 33. Kelenc), Cvek (od 46. Antolek), Polić, Kresinger, Matijašić, Jertec.

Rumeni kartoni: Jakupović, Napoli; Kelenc.

Rdeč karton: Dugolin (89.).

STA


Najbolj brano