Gorica - Olimpija 1:2

Nogometaši Gorice so v 33. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti ljubljanski Olimpiji z 1:2 (1:1).

 Foto: Suzana Ursic
Foto: Suzana Ursic

NOVA GORICA > Novogoričani še poslabšujejo svojo najslabšo sezono v prvoligaški zgodovini. Poraz proti Olimpiji je bil že 19. v sezoni, tako da se vse bolj oddaljuje tudi osmo mesto, ki zagotavlja obstanek v ligi. Na drugi strani pa je Olimpija, ki se je v svoji "novi podobi" po vrnitvi v prvo ligo premierne zmage veselila prav v Novi Gorici, dosegla pomembno zmago v boju za prva tri mesta. Zdaj za tretjeuvrščenimi Domžalami, ki imajo tekmo manj, zaostajajo le še za točko.

Ekipi sta v prvem polčasu pokazali izenačeno igro, obe pa dosegli po en zadetek. V 18. minuti je Ezekiel Henty goste povedel v vodstvo, potem ko je v mrežo pospravil odbito žogo po strelu Josipa Golubarja. Deset minut pozneje so domači izenačili prek Dejana Žigona, ki je zadel s slabih desetih metrov. Obe ekipi sta sicer sprožili še nekaj strelov, a ne dovolj dobrih za spremembo izida.

V drugem polčasu je Blessing Eleke v 54. minuti zatresel prečko ljubljanskega gola s približno desetih metrov, po še nekaj bolj ali manj nenevarnih strelih pa je malce resneje zagrozil Žigon v 82. minuti, ko je z 12 metrov žogo poslal mimo vrat. Le dve minuti zatem pa so Ljubljančani spet povedli, po kotu in povratni žogi Aleksandarja Rodića je Marko Vukčević žogo iz bližine potisnil v mrežo.

Novogoričani bodo v 34. krogu prihodnjo soboto gostovali v Velenju, Olimpija pa bo gostila Celje.

> Športni park, gledalcev 300, sodniki: Mertik (Odranci), Anželj (Tišina) in Kepe (Lendava).

> Strelci: 0:1 Henty (18.), 1:1 Žigon (28.), 1:2 Vukčević (84.).

> Gorica: Sorčan, Boccaccini, Vetrih (od 35. Taider), Širok, Žigon, Eleke (od 74. Majcen), Napoli, Pasqualini, Martinović (od 65. Arčon), Johnson, Slivka.

> Olimpija: Brljak, Žinko, Matić (od 56. Baskera), Šporar, Fink, Lazevski, Kapun, Bajrić, Golubar (od 46. Vukčević), Mitrović, Henty (od 67. Rodić).

> Rumeni kartoni: Širok, Martinović, Boccaccini, Napoli; Bajrić, Henty.

> Rdeči karton: /.

STA


Najbolj brano