Goranu Dragiću v Miamiju številka sedem

Goran Dragić je z velikim zadovoljstvom pozdravil razplet sage s selitvijo k Miami Heat. Slovenski organizator igre pričakuje, da bo v Miami lahko ponesel Zmajev ogenj, navdušeni so tudi na Floridi, saj slovenskega reprezentanta vidijo kot manjkajoči kamenček v mozaiku za osvojitev nove šampionske zvezdice v severnoameriški košarkarski ligi NBA.

Na uradni strani Miamija so že objavili fotografijo Gorana Dragića v novem dresu. Foto: Miami Heat
Na uradni strani Miamija so že objavili fotografijo Gorana Dragića v novem dresu. Foto: Miami Heat

MIAMI > Na uradni strani Miamija so že objavili fotografijo Gorana Dragića v novem dresu. Goran Dragić bo v Miamiju nosil številko sedem, Zoran pa 12, v zdaj že nekdanjem moštvu Phoenix Suns iz Arizone je Dragić nosil številko ena, njegov brat pa 10. Miami je že sprožil prodajo majic z imenom Gorana Dragića, ki so mu tamkajšnji mediji zaradi težav z izgovorjavo tako imena kot priimka nadeli vzdevek Dragon, kar je izraz za Zmaja.

Sloviti Pat Riley je tik pred koncem prestopnega roka, pred zvokom sirene v košarkarskem žargonu, sklenil posel, za katerega žanje same pohvale tudi največjih asov severnoameriške in svetovne košarke.

Predsednik Miamija je bil namreč ključni mož pri vezani trgovini in sagi s prestopom 28-letnega Ljubljančana. Riley je vodstvo Phoenixa v zadnjem hipu prepričal, čeprav je sprva kazalo, da bo predsednik Phoenixa Robert Sarver zaradi užaljenosti zadržal Dragića v majici sonc proti njegovi volji in tudi v škodo Phoenixa, saj poleti v zameno za Slovenca, ki je jasno povedal, da s sonci zaradi nezadovoljivega statusa ne bo podaljšal pogodbe, ne bi dobil ničesar.

A saga se je razpletla pravzaprav sanjsko. Trikratni prvak lige NBA v letih 2006, 2012 in 2013 ter lanski finalist je bil najvišje na seznamu njegovih želja, slačilnico pa si bo delil z asi, kot so Dwayne Wade, Chris Bosh, Luol Deng in Mario Chalmers. Zelo zadovoljni so tudi v Miamiju, saj so po odhodu LeBrona Jamesa in Raya Allena zdrsnili na osmo mesto v razvrstitvi vzhodne konference.

Miami Heat je v zameno za Dragića Phoenixu odstopil dva prihodnja izbora v prvem krogu nabora ter še štiri igralce, s floridsko vročico bo po koncu sezone lahko podpisal petletno pogodbo ter tako postal najbolje plačani slovenski legionar v zgodovini, ob sebi pa bo imel tudi brata Zorana.

“S prihodom Gorana Dragića smo znova resen kandidat za osvojitev šampionskega naslova, naredili bomo vse, da ga bomo zadržali, pričakujemo, da se bo odlično znašel v naši družbi. Veseli pa smo tudi, da smo v svojo družino sprejeli njegovega brata. Imel je odlično reprezentančno poletje, veseli nas, da bomo imeli bratski duet in nekoga, ki nam lahko pomaga v naši rotaciji,” je prihod Dragićev pospremil Riley.

Navijači so z navdušenjem sprejeli novico o prihodu Dragića na Florido, tudi na družbenem omrežju twitter je bil prestop Dragićev ena glavnih tem pogovorov. “Rad bi čestital dobremu prijatelju in nekdanjemu trenerju Patu Rileyju, ker mu je uspel veliki met s prihodom branilca Gorana Dragića. Pazite se Bulls, Cavs, Hawks, Wizards in Raptors, z (Dwyanom) Wadom in Dragićem na zunanjih položajih bo Miami Heat težko premagljivo moštvo,” je zapisal Earvin Magic Johnson.

Dragić se je že poslovil od Arizone in zahvalil za izraženo zaupanje: “Hvala vam, moji navijači, soigralci in prijatelji v Phoenixu, zaradi vas je bil Phoenix zame in družino drugi dom. Vodstvo kluba je bilo do mene dobro. Nikoli ne bi rekel ali naredil nečesa, s čimer bi ga namenoma užalil ali zmanjšal njegov vpliv pri uspehu. Besede, ki sem jih izrekel, so zvenele ostreje, kot sem mislil. Čutil sem, da je prišel čas, da najdem okolje, v katerem lahko kot košarkar pomagam svoji ekipi. Ponosen sem na svoj čas v Phoenixu. V tej skupnosti sem zgradil dober odnos in tega ne želim pokvariti. Zdaj prihajam v Miami, navdušen sem, da bom ponesel Zmajev ogenj v Miami.”

Bratoma sta med drugimi srečo pri novem izzivu zaželela slovenska kolega Beno Udrih in Jaka Lakovič.

STA


Najbolj brano