Goran Jagodnik se vrača v Olimpijo, za zdaj le trenira

Veteran med košarkarskimi prvoligaši očitno še ni rekel zadnje besede. Čeprav počasi že razmišlja o prihodnosti brez žoge v rokah, se bo zelo verjetno do konca sezone žogal pri ljubljanski Olimpiji.

Goran Jagodnik  v prodoru med rojakoma Erazmom Lorbkom in Jako Lakovičem. Foto: STA
Goran Jagodnik v prodoru med rojakoma Erazmom Lorbkom in Jako Lakovičem. Foto: STA

LJUBLJANA > Med leti 2010 in 2012 je Goran Jagodnik že oblekel dres takratnega člana evrolige in dolgo najboljšega slovenskega košarkarskega kluba. V dresu Olimpije je bil oktobra 2010 tudi izbran za najkoristnejšega igralca meseca evrolige. Po slovesu od Ljubljane je po nekajmesečnem premoru znova oblekel dres prvoligaša Hopsov iz Polzele, v praksi svojega drugega matičnega kluba, pri katerem je igral že med letoma 1994 in 1999, potem je odšel v tujino. Letos je imel v dresu Hopsov povprečje 15,6 točke in 7,4 skoka na tekmo.

V zadnjem krogu minulo soboto ni igral (uradno zaradi poškodbe), včeraj pa se je razširila vest, da se vrača k zeleno-belim, ki imajo precej težav z igralskim kadrom in rezultati. Že pet let zapored so v domačem prvenstvu le drugi, v ligi ABA jih znova ne bo v končnici, ostali so tudi brez slovenskega pokalnega naslova. Pred nedavnim je sledila zamenjava trenerja - Aleša Pipana je nasledil Memi Bečirović. Nekdanji slovenski selektor je brkinskega hrusta močno vznejevoljil na svetovnem prvenstvu leta 2010, ko mu je kljub drugačnim dogovorom namenil obrobno vlogo. A čas celi tudi take rane. “V Olimpijo me je povabil trener Bečirović. Dobila sva se in se pogovorila, moje finančne zahteve so zgolj malo več kot simbolične. Pridružil se jim bom na treningu, dokončno se bo odločilo vodstvo kluba. Hopsi so bili v tej zgodbi zelo korektni. Žal se je letos slabše obrnilo, slabo smo začeli sezono in ostali brez lige za prvaka,” je za PN povedal Jagodnik, ki je včeraj čakal še na uradno potrditev prestopa. Te pa ni bilo, saj so iz Olimpije uradno sporočili, da bo Jagodnik za zdaj pomagal na treningu, da pa so možnosti za dogovor o igranju odprte. Zagotovo gre za nenavadno potezo, sploh zato, ker je Podgrajčan pred tem prekinil dogovor s Hopsi. 202 centimetra visok krilni igralec s štirimi križi na plečih bo v ekipo - če že ne drugega - vnesel pravšnji odmerek energije in brezkompromisnosti, po kateri slovi.

ROK MAVER


Najbolj brano