Goran Dragić: Včasih nisem vedel, kam naj grem

Slovenski košarkar Goran Dragić je prvič zaigral za svoje novo moštvo v severnoameriški ligi NBA Miami Heat. Njegov debi se je končal s porazom floridskega moštva proti New Orleansu, ki je v gosteh zmagal s 105:91.

Goran Dragić Foto: Miami Heat
Goran Dragić Foto: Miami Heat

MIAMI > Goran Dragić je igral 33 minut, ob metu iz igre 4-11 je dosegel 12 točk, imel pa še tri skoke, podajo in ukradeno žogo.

Njegov brat Zoran za novo moštvo ni zaigral, tako kot tudi ne eden Miamijevih zvezdnikov Chris Bosh, ki je zaradi krvnih strdkov v pljučih že končal sezono. “Pripeljali smo dinamičnega igralca in dinamičnega igralca smo tudi izgubili. Moramo začeti znova. Ne smemo se smiliti sami sebi, še vedno imamo možnost uvrstiti se v končnico,” je po tekmi za Sun Sentinel povedal Wade.

Dragićev prvi nastop v dresu Miamija se sicer ni dobro začel, saj je zgrešil prvih pet metov. “Videti je bilo, kot da se ne poznamo, in to na obeh straneh igrišča. Ampak to lahko popravimo. Nadaljevali bomo poenostavitev sistema,” je pojasnil trener Miamija Erik Spoelstra.

Dragić je tekmo začel v prvi peterki, čeprav je imel le malo več kot en dan za proučevanje Miamijevih akcij. Zgolj nekaj trenutkov pred tekmo je še vedno zrl v svoj iPad in poskušal vsrkati akcije svoje nove ekipe. “Bilo je težko. Včasih nisem vedel, kam naj grem,” je potarnal Dragić, ki je na začetku drugega polčasa - podobno kot prej pri Phoenixu - zaigral skupaj s še dvema branilcema, Mariom Chalmersom in Wadom, saj so zaradi poškodb Anthonyja Davisa in Ryana Andersona gosti nadaljevali z nižjo postavo.

Wade, ki je igral drugič po odsotnosti zaradi poškodbe mišice, je dejal, da je bilo igranje ob Dragiću drugačno. “Moram se privaditi na njegovo hitrost. Pravzaprav se moramo vsi,” je pojasnil Wade.

Prvi strelec pri Miamiju, ki je trenutno sedmi v vzhodni konferenci, je bil Chalmers z 20 točkami, Wade je ob skromnem metu prispeval 19 točk, Hassan Whiteside pa je 11 točkam dodal 16 skokov. Pri gostih je s 24 točkami prednjačil Eric Gordon.

Na drugih tekmah so Los Angeles Clippers, peti v zahodni konferenci, zlahka s 126:99 odpravili Sacramento, Austin Rivers je dosegel zanj rekordnih 28 točk v vsega 26 minutah. Oklahoma City, osma na zahodu, je kljub odsotnosti Kevina Duranta zmagal v Charlotte s 110:103, največji delež k zmagi pa je s 33 točkami prispeval Russell Westbrook.

Tretja ekipa vzhoda Chicago je s 112:107 odpravila zdaj že nekdanjo ekipo obeh Dragićev Phoenix, Pau Gasol je 22 točkam dodal še 14 skokov. Houston, tretji v zahodni konferenci, pa je z 98:76 odpravil drugo ekipo vzhodnega dela lige Toronto, rezervist Corey Brewer je k zmagi prispeval 26 točk.

STA


Najbolj brano