Golov je bilo premalo

V mirenskem tretjeligašu so v jesenskem tekmovanju pričakovali boljši izkupiček od pičlih treh zmag in devetih točk, s katerimi je Adria na lestvici za seboj pustila le Portorož Piran. Pa še ta je pred nadaljevanjem sezone iz tekmovanja izstopil.

Filippo Zovatto (desno) je s 45. leti eden od zaščitnih znakov mirenske Adrie in nasploh tretje lige zahod.  Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Filippo Zovatto (desno) je s 45. leti eden od zaščitnih znakov mirenske Adrie in nasploh tretje lige zahod.  Foto: Tomaž Primožič/Fpa

MIREN > Po reorganizaciji tretjeligaškega tekmovanja in vključitvi četverice novincev iz enotne primorske lige so rezultatske želje Adrie kljub težavam segale više od predzadnjega mesta. Razlogov za skromen iztržek je več, najočitnejši je število doseženih zadetkov. V 14 tekmah so jih Mirenci zmogli vsega osem, kar je daleč pod povprečjem. Za primerjavo: celo zadnjeuvrščeni Portorož Piran jih je dosegel osem več.

Za povrh tudi v obrambnih zadolžitvah Mirenci niso bili bistveno boljši. Prejeli so 35 golov. Trener Damir Likar, ki je po štirih prvenstvenih tekmah zamenjal Igorja Mozetiča, pravi, da je kar nekaj dvobojev postreglo z neverjetnim razpletom. ”Zapravili smo nemogoče oziroma nismo dosegli golov iz položajev, ko je bilo težje grešiti kot zadeti. V obrambi pa smo neredko prejemali zadetke po spletu okoliščin oziroma iz navidez nenevarnih akcij. Je pa tudi res, da imamo poleg Zovatta, Sardoča in Baše neizkušeno zasedbo, ki se v ključnih trenutkih še ne odziva, kot bi morala. Zato bo treba vložiti še toliko več dela in truda tako na treningih kot na tekmah,” je povedal Damir Likar, ki se nadeja, da bo ekipa spomladi v obeh fazah igre delovala bolje oziroma učinkoviteje.

K obrambni stabilnosti naj bi v večji meri prispeval tudi prihod goriškega vratarja Januša Štruklja. Klemen Jerkič je odšel k sosedom v Bilje, v Miren pa se je vrnil Gregor Rožič. Po ligaškem izstopu Portoroža Pirana so Mirenci lahko bolj ali manj brezskrbni, kar zadeva obstanek v ligi. Vseeno pa si želijo, da bi se novemu organizacijskemu redu v klubu priključil še moštveni rezultat na igrišču.

Položaj na lestvici dopušča, da bi lahko Adria naredila korak ali dva naprej na lestvici. Za to utegneta biti bržkone odločilna že uvodna spomladanska dvoboja, v katerih bodo gostili Cerknico in Ilirsko Bistrico, ki sta na lestvici tik pred Mirenci. “Liga je rezultatsko nepredvidljiva, dober spomladanski uvod pa je za našo ekipo iz psihološkega zornega kota še toliko bolj pomemben. Potem bi tudi sosedski obračun z Biljenci dobil dodaten mik,” je pojasnil Likar.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano