Gol je dosegel z 59 metrov

Nogometaš Stoke Cityja Charlie Adam je na tekmi proti Chelseaju dosegel gol z 59 metrov in navdušil britanske navijače in medije. Veliko pohvalo mu je izrekel tudi nasprotni trener Jose Mourinho: “V golu sicer nisem užival, a bil je fantastičen. To je gol, ki bi ga radi dali tudi zvezdniki od Maradone do Messija. Le maloštevilnim je to uspelo.”

Charlie Adam Foto: Twitter/Charlie Adam
Charlie Adam Foto: Twitter/Charlie Adam

LONDON > Charlie Adam se je na tekmi, ki jo je z 2:1 dobil Chelsea, odločil za strel z lastne polovice in z 59 metrov presenetil vratarja Thibauta Courtoisa, ki je bil predaleč od gola, zato ga je žoga preletela. Začasno je s tem poskrbel za izenačenje. “Sam nisem vedel, da imam takšno moč. To uspe le enkrat v življenju. Super je, da sem na tak način dosegel 50. gol v angleškem prvenstvu,” je po tekmi povedal reprezentant Škotske.

Adam se je z golom pridružil nekaterim največjim imenom na Otoku. Pred njim sta denimo z lastne polovice nasprotnega vratarja presenetila David Beckham in Xavi Alonso. “To je najlepši gol z razdalje, ki sem ga videl doslej,” pa ga je pohvalil tudi nekdanji angleški reprezentant Alan Shearer.

V klubu pa je “boljši” od Adama še vedno vratar Asmir Begović, ki je v lanski sezoni na tekmi s Southamptonom žogo, ki so mu jo vrnili obrambni igralci preko celega igrišča iz lastnega kazenskega prostora poslal v nasprotni gol.

STA


Najbolj brano