Go volley obstal

Včerajšnje povratne tekme četrtfinala moškega odbojkarskega pokala so dale le enega primorskega polfinalista. To je Salonit Anhovo, ki je doma izničil prednost Fužinarja. Oslabljeni Go Volley ni bil kos drugoligašu SIP-u.

 Foto: Igor Mušič
Foto: Igor Mušič

KANAL > Za primorske ljubitelje odbojke je bilo najbolj zanimivo dogajanje v Kanalu, kjer je Salonit lovil prednost ravenskega Fužinarja s prve tekme, ko so Korošci slavili s 3:2. Tokrat pa so Kanalci pokazali, kdo je na Primorskem gospodar. Fužinar je sicer v prvem nizu še grozil in ga celo dobil, po tem pa je Salonit popravil sprejem. Razigrali so se bloker Israel Dos Santos, sprejemalec Dejan Čabarkapa in v dramatičnem zadnjem nizu, ki je bil izenačen še na 23. točki, še Darijo Savičić, ki je nato realiziral ključne žoge za zmago. V klubu so bili nekaj časa zelo zagreti za organizacijo zaključnega turnirja, vendar je malo verjetno, da bodo kandidaturo dobili. Odločitev bo padla 16. decembra, prednost pa bodo imeli kandidati z ustreznimi nočitvenimi zmogljivostmi, ki jih v Kanalu za hkratno organizacijo moškega in ženskega zaključnega turnirja nimajo.

Na drugi primorski tekmi četrtfinala je imel Go Volley precej težjo nalogo od Salonita, saj je gostoval v Šempetru v Savinjski dolini pri ekipi SIP. Druga ekipa druge lige je v Novi Gorici zmagala kar s 3:0, Novogoričani pa so na Štajersko odpotovali brez dveh izkušenih mož - poškodovanih sprejemalca Andraža Paliske in blokerja Gregorja Basanežeja. Pri mreži je po sili razmer igral sprejemalec Alan Vidmar. Novogoričane so spet pokopale končnice nizov. Po vodstvu so izgubili že drugega in s tem možnosti za napredovanje. Kljub temu so se srčno borili in na koncu izgubili z 2:3.

V tretjem četrtfinalu se je evropski ACH Volley komaj rešil. Po tem, ko je prvo tekmo dobil s 3:2, je na drugi s kamniškim Calcitom že zaostajal z 0:2 in v četrtem nizu z 13:17, a je vendarle slavil s 3:2. V zadnjem četrtfinalu je Panvita Pomgrad šele po zlatem nizu izločila Šoštanj Topolšico. Polfinalni pari bodo - Salonit Anhovo : SIP in ACH Volley : Panvita Pomgrad.IM


Najbolj brano