Go breakersi na delu

Podeljeni so že vsi kompleti odličij v starejših plesnih zvrsteh. Danes, jutri in v nedeljo bodo na na delu mojstri sodobnih uličnih plesov. Že danes se obeta atraktiven nastop domačih Go breakersov.

Nika Mlakar je postala prvakinja v  orientalskem plesu Foto: Igor Mušič
Nika Mlakar je postala prvakinja v orientalskem plesu Foto: Igor Mušič

NOVA GORICA > Skupno devetdnevno državno prvenstvo vseh disciplin Plesne zveze Slovenije se je po prazničnem - klasično in umetniško obarvanemu programu (orientalski, standardni in latinskoameriški plesi) prevesilo v že kar akrobatski del sodobnih uličnih plesov.

Uvod v ta del je ponudil že sredin finalni večer, ki je najprej postregel z rokenrolom. Absolutna državna prvaka sta postala člana ljubljanskega ŠPK Akro Franci Pevc in Tina Rabič. Članski naslov v show danceu sta si priborila Klara Linšček in Jan Ravnik (Kazina), najboljša članska skupina pa je bila Bolero (obe Ljubljana). V posamični konkurenci je večino naslovov osvojila Kazina.

Včeraj zvečer so se na parketu osrednje novogoriške mestne športne dvorane zvrstili nastopi pretežno mlajših kategorij brake dancea, eletric boogija in jazza, danes pa bo za novogoriške ljubitelje plesa zanimiv že dopoldanski program. Ob 11. uri se bodo namreč začeli finalni članski nastopi v break danceu, kjer je največ pričakovati prav od domačina, svetovnega prvaka Tomija Čineja (VIP dance company). Visoke uvrstitve je pričakovati tudi od njunih klubskih kolegov Sandija Gabrijelčiča in Kevina Mekicarja. Vsi trije so stebri skupine Go breakers - lanskih ekipnih svetovnih prvakov. Tekmoval bo tudi član Titty dancea iz Izole Žan Carli.

Drugi vrhunec bodo večerni finali s pričetkom ob 18. uri, ko bodo na vrsti break dance skupine na čelu z Go breakersi, ki so sicer del društva VIP dance company, to pa bo tekmovalo še s skupino Fast and furious in Girls all stars. IGOR MUŠIČ


Najbolj brano