Go Volley zdržal le en niz

Drevi bo znana odločitev o letošnjem ženskem državnem odbojkarskem prvaku, lastnice bronastega odličja pa so že v sredo zvečer postala dekleta Luke Koper. Go Volley : Luka Koper 1:3.

Takole so se brona v državnem prvenstvu veselile odbojkarice Luke Koper s trenerjem Markom Kalcem (desno).  Foto: Igor Mušič
Takole so se brona v državnem prvenstvu veselile odbojkarice Luke Koper s trenerjem Markom Kalcem (desno).  Foto: Igor Mušič

NOVA GORICA > V sredo zvečer so si v Novi Gorici odbojkarice Luke Koper z drugo zmago v malem finalu z Go Volleyem priborile bronasto odličje v državnem prvenstvu.

Dvorana v športnem parku, gledalcev 200, sodnika Markelj (Bled) in Melavc (Šempeter); po nizih: 13,- 17,- 19,- 19. Go Volley: Jurić 4, Petho 15, Bavdaž 3, P. Marušič 5, Grudina 18, Kolbl 12, Pahor, Dvorščak. Trenerka : Majda Čičić. Luka Koper: Barič 10, , Bible 5, Felinc 13, D. Lucac 18, Valenčič 14, Kaker 9, Flego. Trener: Marko Kalc.

Odločitev o zlatem in srebrnem bo padla drevi v Mariboru - na odločilni peti tekmi med branilkami naslova, domačo NKBM in Calcitom iz Kamnika. Zanj je še lani uspešno igrala najizkušenejša Koprčanka Sara Valenčič, ki se je tokrat prešerno veselila tudi bronaste lovorike: “Po tem ko sem odličja in pokale dvigovala v Mariboru in Kamniku, sem posebej vesela, da mi je to uspelo še z domačo ekipo. Želela sem si sicer še finala v prvenstvu, a moramo biti vse skupaj zadovoljne z bronom in s finalom pokala. Za nami je odlična sezona. Kamničanke smo izločili v polfinalu pokala in po tem v polfinalu prvenstva nismo bili tako daleč od finala, kot se zdi.”

Začetek sredine tekme je sicer kazal, da bi Novogoričanke lahko izsilile sobotni tretji dvoboj. Tina Grudina, Anita Petho in Teja Kolbl so odlično igrale v napadu, z dobrim servisom in organizacijo jim je pomagala Antonija Jurić, serija točk pa je dala samozavest tudi ostalemu šibkejšemu in mlajšemu delu ekipe. Go Volley je povedel kar z 11:1 in takšne prednosti ni več izpustil. Drugi niz je pokazal stvarnost. Na vsak novogoriški napad so Koprčanke našle odgovor, podporo pa so dobile tudi v organizirani navijaški skupini, ki je preglasila domačine. Najučinkovitejša novogoriška odbojkarica Tina Grudina je razplet videla takole: “Po odličnem prvem nizu v drugem preprosto nismo našle orožja, s katerim bi Koprčanke presenetile. Dalj ko je tekma trajala, bolj se je poznalo, da imajo Koprčanke na vseh položajih enakovredne odbojkarice, naša igra pa sloni predvsem na treh.”

Po izenačenju v nizih je ostalo upanje, da bo Go Volley spet dvignil raven igre, a se je to zgodilo le na začetku. Po izidu 7:8 je razlika spet narasla. Koprski blok in obramba sta bila granitna, Novogoričanke pa so začele grešiti. Trener gostij Marko Kalc si je oddahnil: “Po prvem nizu sem bil še malo zaskrbljen, ker praktično nismo igrali. V drugem smo popravili sprejem servisa in začeli organizirati igro, med katero se je pokazala naša premoč v kakovosti.”

V četrtem nizu je bila premoč Luke Koper takojšnja, domača trenerka Majda Čičić pa je to takoj po tekmi priznala kot stvarnost: “Koprčanke si zaslužijo čestitke, bile so boljše. Mi na začetku sezone nismo imeli prave strukture ekipe na vseh igralnih mestih. Morali smo improvizirati s tem, kar smo pač imeli. Tudi danes se je v prvem nizu pokazalo, da se lahko kosamo s Koprom, manjka pa nam še stabilnosti.”

IGOR MUŠIČ


Najbolj brano