Go Volley zapravil točko

V soboto v Kanalu presenečenja ni bilo. Tudi drugič to sezono so bili odbojkarji domačega Salonita Anhovo boljši od novogoriškega Go Volleya, ki po zapravljeni priložnosti za vsaj točko deli zadnje mesto. Salonit Anhovo : Go Volley 3:1.

Salonit je imel premoč v bloku. Tokrat je bil uspešen Urban Česnik. Foto: Borut Jurca
Salonit je imel premoč v bloku. Tokrat je bil uspešen Urban Česnik. Foto: Borut Jurca

KANAL > Primorski derbi žal ni imel takšnega naboja, kot v minulih letih, ko sta obe ekipi krojili širši vrh slovenske odbojke. Domači Salonit je še v njem (tretji), predzadnji Go Volley pa je v Kanal privabil le peščico privržencev. Novogoričani so sicer nudili skoraj dve uri v glavnem odločnega odpora, med katerim so v tretjem nizu zapravili priložnost, da bi povedli z 2:1 in si s tem zagotovili vsaj točko prednosti pred zadnjim Mariborom.

Športna dvorana Kanal, gledalcev 350, sodnika Blaznik (Brezovica) in Adrović (Kamnik); po nizih: 13, -22, 23, 18. Salonit Anhovo: Česnik 4, Šarić, Karnel 1, Dos Santos 9, Savičić 14, Čabarkapa 21, Okroglič 12, Krivec 3. Trener : Leon Schilling. Go Volley: Godnič 1, Basaneže 5, Paliska 12, Konjedic, Filiputti 4, Sirk 6, Tomić, Vrtovec 16, Gašparin. Trener : Matjaž Stanič.

Salonitu, ki je z izjemo končnice drugega niza dokazal, da je na vseh pozicijah boljši, so Novogoričani pot do zmage olajšali z zelo slabim prvim nizom, v katerem so osem točk tekmecu poklonili z zgrešenimi žogami. Pri izidu 19:11 je bilo že jasno, da je ta del igre izgubljen.

Tekmeca sta sicer uvodni del derbija odigrala s pričakovanimi zasedbami. Pri domačih je poškodovanega libera Andreja Kovačiča dobro zamenjal Danijel Šarić, gostje pa so vztrajali s 17-letnim Janijem Godničem kot organizatorjem.

Drugi niz je Go Volley začel z dobrim servisom, natančnim napadom in zanesljivim sprejemom, kar je prineslo zelo napet potek z menjavami v vodstvu in z 12 izenačenji. Go Volley je po dobrih akcijah blokerja Danijela Filiputtija in sprejemalca Andraža Paliske končnico začel v dobrem položaju (20:22). Za zadnje izenačenje je na 22. točki je poskrbel kanalski sprejemalec Dejan Čabarkapa.

Tretji niz bi ob normalni zbranosti Novogoričani morali dobiti. Do izida 15:19 so zanesljivo vodili. Filiputti, Paliska in napadalec Matic Vrtovec so zanesljivo zaključevali akcije. Salonitov trener Leon Schilling je skušal nalet ustaviti z odmori, nato pa je prvega organizatorja Luko Krivca zamenjal z rezervistom Irenejem Karnelom. Hitrejši ritem igre je sicer gostom povzročil nekaj težav, a so si jih največ nakopali s tremi zaporednimi napakami. Po izidu 20:20 je odločala zbranost. Po izenačenju na 23. točki se je Savičić z natančnim udarcem odkupil za zamujeno v drugem nizu. Gostje so se nato še ubranili, Paliska pa je imel žogo za 24:24, a je zgrešil, cementarji pa so preprečili, da bi Go Volley osvojil še drugi niz in s tem najmanj točko.

Tudi v četrtem nizu je do izida 10:9 še kazalo, da lahko Go Volley iztrži vsaj peti, a so v nadaljevanju slabi servisi Go Volleya omogočili Salonitu pritisk v napadu.

“Popustili smo na servisu in naredili preveč napak. Ob tem so nas Kanalci še nekajkrat ujeli v bloku in nam zbili moralo. Preostane nam le, da na tekmah doma naredimo največ, kar je mogoče,” je po tekmi povedal novogoriški napadalec Matic Vrtovec.

Seveda je bil precej boljše volje domači sprejemalec Jure Okroglič: “Po mesecu in pol težav z ramenom sem se vrnil. Nisem sicer dal kakšnega presežka, a bi bilo po tako dolgi odsotnosti lahko slabše. Pomembno, je da smo zmagali in da sem se med resno igro prepričal, da me poškodba ne ovira več.”

IGOR MUŠIČ


Najbolj brano