Go Volley ogrožen

V sredo zvečer so moški in ženske odigrali prve tekme osmine finala odbojkarskega pokala, v katero so vstopili prvoligaši. Med primorskimi so uvodoma izgubili le Novogoričani.

 Foto: Igor Mušič
Foto: Igor Mušič

NOVA GORICA >Po štirih krogih, ki so jih v obeh konkurencah odigrali nižjeligaši, so najboljše v osmini finala pričakali prvoligaši. Moški branilec naslova, Salonit Anhovo iz Kanala, je gladko s 3:0 (po nizih 17, 10, 19) opravil z drugo ekipo kamniškega Calcita, ki igra v tretji ligi. Za eno od dveh negativnih presenečenj so poskrbeli fantje Go Volleya. Drugoligaš Žirovnica jih je doma premagal kar s 3:0. Že rezultati nizov (24,22,23), so še enkrat pokazali kronične težave Novogoričanov v zaključkih nizov.

Favoriti so v glavnem opravili svoje. Spodrsljaj proti drugoligašu so si privoščili le še Mariborčani. Povratni tekmi bosta primorska predstavnika doma odigrala 5. novembra, vsi četrtfinalisti pa bodo znani 11. novembra, ko bosta zaostalo tekmo odigrala še Triglav in ACH Volley. Izjema je prvoligaš Fužinar, ki je po dogovoru o le eni tekmi z drugoligašem iz Črnuč že četrtfinalist.

Ostali izidi - Calcit I : Murexin 3:0, Fužinar : Črnuče ACH I 3:0, SIP : Maribor 3:1, Triglav : ACH Volley 0:3, Šoštanj Topolšica : Hoče 3:0, Krka : Panvita Pomgrad 1:3

Med dekleti je en četrtfinalist že znan. To je državni prvak NKBM Maribor, ki se je z izolskim drugoligašem Galeb grup Robotina dogovoril za le eno tekmo. Štajerke so pričakovano gladko zmagale s 3:0 (6, 13, 6). Druga ekipa DP, novogoriški Go Volley, je v Zrečah premagal tamkajšnjega drugoligaša z 1:3 (-22,17,-18, -22), vodilne odbojkarice Luke Koper pa so včeraj po oddaji naših besedil v tisk v Slovenj Gradcu igrale z šesto ekipo prve lige. Presenečenj na ostalih tekmah ni bilo, obe primorski povratni pa bosta 5. novembra.

Ostali izidi - Aliansa : Formis 3:1, Neukročene : Calcit 0:3, Vital : 3:0, Braslovče : Prevalje 3:0, Kema Puconci : Benedikt 3:1.

IM


Najbolj brano