Go Volley - Lunos Maribor 3:2

Odbojkarji Go Volleyja so v tekmi 8. kroga zelene skupine 1. DOL za moške v Novi Gorici premagali Lunos Maribor s 3:2 (-20, 19, -21, 22, 10).

 Foto: Boĺˇtjan Bensa
Foto: Boĺˇtjan Bensa

NOVA GORICA > Odbojkarji Go Volleyja so izpolnili enega od dveh ciljev, ki so si ga zadali. Za obstanek so proti Lunosu Mariboru, ki je v zadnjem času kazal odlične predstave, potreboval točko, na koncu je osvojil dve, ki pa mu nista zadostovali, da bi prehitel tudi Fužinarja in se uvrstil v končnico. Tako bo moral v dodatne kvalifikacije, kjer se bo srečal z drugouvrščeno ekipo druge lige.

Medtem ko so bili Mariborčani lahko povsem mirni, saj so si že pred tem zagotovili prvo mesto, je bila za Novogoričane to zagotovo najpomembnejša tekma sezone. Poraza z 0:3 ali 1:3 si nikakor niso mogli dovoliti, zato je povsem normalno, da so kazali nekaj nervoze. Tako so tekmecem dopustili, da so povedli s 3:0, nato jim dovolili še nekaj serij točk, a pred končnico so vendarle še enkrat izenačili, izid je bil 19:19, a nato je sledila nova serija točk gostov, niz sta z blokoma zaključila Filip Uremovič in Žiga Donik.

A domači so v nadaljevanju vendarle pokazali boljšo igro. Servisi Andraža Paliske so jim po bloku Gregorja Basanežeja zagotovili vodstvo z 8:4, ob drugem tehničnem odmoru je že bilo 16:10. Ko je Basaneže z blokom postavil izid 23:15, je bilo jasno, da bo prišlo do izenačenja.

Novogoričani so dobro začeli tudi tretji niz, blok Daniela Filiputtija jim je zagotovil vodstvo s 7:3, po vodstvu z 10:8 pa so zašli v krizo. To je s svojim servisom izzval Donik, ki je z asom najprej na deseti točki izid izenačil, nekaj trenutkov pozneje pa z novim asom tudi povedel svojo ekipo v vodstvo z 12:10, Vasja Plesec pa je poskrbel za štiri točke prednosti. Od te serije si domači niso opomogli, tako da so spet zaostajali z 1:2. S tem možnosti za drugo mesto ni bilo več, treba je bilo le še reševati prvoligaški status.

V četrtem nizu so nujno potrebovali zmago in to se je dalo jasno videti. Razpoloženi Andraž Paliska je s servisi razbil mariborski sprejem in bil najbolj zaslužen za vodstvo s 6:2. A ekipi sta spet zaigrali po sistemu toplo - hladno, domači so prišli do lepe prednosti, a so jo tudi hitro zapravili. Tako je bilo pri izidu 22:20 še vse odprto, a dva zaporedna bloka Filiputtija in Paliske in pa točka Paliske v napadu, potem ko so se gostje približali na 22:24, so pomenili olajšanje.

Tako so lahko sproščeno vstopili v "tie break", ki so ga po servisih Paliske odprli z vodstvom 9:2. Mariborčani so se po zaslugi Donika in Nejca Zidarja približali le na dve točki zaostanka, Paliska in Basaneže pa jim več nista dovolila.

> Športna dvorana Balon, gledalcev 100, sodnika: Pevc (Škofja Loka), Atanasov (Kranj).

> Go Volley: Močnik, Kavčič, Godnič 2, Basaneže 20, Paliska 26, Konjedic 2, Filiputti 9, Sirk 8, Tomić 6, Vrtovec 9.

> Lunos Maribor: Dukarič, Mlakar 3, Virtič, Plesec 15, N. Zidar 5, Košenina 11, Donik 19, Škorc, Uremovič 8, R. Zidar.

STA


Najbolj brano