Go Volley - Fužinar Metal 0:3

Odbojkarji Fužinarja Metala so v tekmi 14. kroga 1. DOL za moške v Novi Gorici premagali Go Volley s 3:0 (23, 29, 24).

Trener Go Voleyja Matjaž Stanič Foto: Igor Mušič
Trener Go Voleyja Matjaž Stanič Foto: Igor Mušič

NOVA GORICA > Odbojkarji Fužinarja so v Novi Gorici osvojili pomembne tri točke, s katerimi so naredili še korak naprej k uvrstitvi v modro skupino. Go Volley, ki je iskal zadnjo možnost, da se pridruži ekipam z realnimi možnostmi za uvrstitev v boj za prvaka, se je sicer častno boril, vse nize izgubil šele v končnici, največjo priložnost, da iztrži ugodnejši izid pa je zapravil v drugem nizu, v katerem je imel zaključno žogo za zmago.

Že uvod tekme je pokazal, da gre za enakovredna tekmeca. Gosti so sicer takoj prevzeli pobudo, a domači so jim dolgo časa dihali za ovratnik. Korošci so po asu Jureta Ježa povedli s 14:10, po točki Saše Ciganoviča tudi z 18:12, toda borbeni gostitelji se niso dali. V zaključku niza so stabilizirali sprejem, Jani Konjedic je po odličnih servisih Daliborja Tomića z blokom izid znižal na 20:21, Tomić z asom izenačil, Korošci pa so z napako dovolili, da domači celo preidejo v vodstvo. Toda Jure Jež in Ciganovič sta goste vrnila v vodstvo, odločilno točko za zmago v prvem nizu pa je z blokom prispeval Denis Valentan.

Z izjemo samega začetka so Korošci tudi v drugem nizu ves čas vodili, predvsem po zaslugi servisov in bloka. Po asu Jureta Ježa je bilo na semaforju že 9:15, toda pred končnico so domači spet začeli zmanjševati prednost tekmecev. Pri lovu se je izkazal predvsem Gregor Sirk, po njegovi točki so se domači približali na dve točki zaostanka. Gosti so sicer prišli do dveh zaključnih žog, prvo je izničil Tomić, drugo pa Konjedic, slednji je svoji ekipi celo zagotovil priložnost za zmago. A Novogoričani je ni niso izkoristili, nove pa jim v maratonski končnici Ravenčani niso dovolili, niz se je v njihovo korist končal po napaki Sirka.

Prav napake v napadu so bile usodne za domače tudi v tretjem nizu. Ta je bil kopija prvih dveh, gostje so si na začetku priigrali prednost (3:0), vodili vse do konca. Pri izidu 19:23 je kazalo, da ne bodo imeli več težav, toda Novogoričani se spet niso hoteli predati, Andraž Paliska, Sirk in pa na koncu Gregorja Basanežeja, so po štirih zaključnih žogah tekmecev izenačili na 24:24, toda nato storili dve napaki, ki sta pomenili konec upanja.

Športna dvorana Balon, gledalcev 30, sodnika: Adrović (Kamnik), Pevc (Škofja Loka).

Go Volley: Križanič, Močnik, A. Vidmar, Godnič, Basaneže 6, Paliska 16, Konjedic 4, Filiputti 5, Sirk 10, Maraž, Marc, Tomić 10, Vrtovec 2, Gašparin.

Fužinar Metal: Čuk, M. Jež 1, Lednik, Podstenšek, Ciganovič 9, J. Jež 17, Mlakar, Nikolov 21, Valentan 10, Abraham 5, Libnik, Stravnik.

STA


Najbolj brano