Go Volley - Braslovče 3:0

Odbojkarice Go Volleyja so v prvi tekmi četrtfinala končnice 1. DOL za ženske doma premagale Braslovče s 3:0 (17, 13, 13).

 Odbojkarice Go Volleyja so v prvi tekmi četrtfinala končnice 1. DOL za ženske doma premagale Braslovče s 3:0. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Odbojkarice Go Volleyja so v prvi tekmi četrtfinala končnice 1. DOL za ženske doma premagale Braslovče s 3:0. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

NOVA GORICA > Zaradi forme v zadnjem času in tudi medsebojnih dvobojev, v štirih je Go Volley dobil tri, eno pa izgubil z 2:3, ni bilo dvoma, da so Novogoričanke v obračunu s Savinjčankami velike favoritinje. In tako ni bilo le na papirju, tudi na igrišču se je videlo, da so gostiteljice trenutno boljša ekipa. Vso tekmo so imele vse reči trdno v rokah, tako da njihova zmaga ni bila niti v enem trenutku vprašljiva. To pa predvsem zaradi odličnih servisov.

Na gladko zmago gostiteljic je kazal že začetek, as Tine Grudine je pomenil vodstvo z 9:4. Dobri servisi Anemarije Vovk, napake domačih in dve zaporedni točki Katje Mihalinec so gostjam omogočile hitro izenačenje. A nato so se pri domačih začele težave pri sprejemu, z asom Polone Marušič so domače spet povedle za štiri točke, po dveh zaporednih blokih Antonie Jurić pa so na drugi tehnični odmor odšle z vodstvom 16:11. Gostjam se do konca niza ni več uspelo resneje približati, napaka Mihalinčeve pa je postavila končni izid niza: 25:17.

Sam začetek drugega niza je napovedoval bolj izenačen boj, toda po izidu 5:5 je na sceno spet stopila Marušičeva, dosegla kar štiri ase, vmes je blok dosegla še Jurićeva in na semaforju je kazalo 11:5. Nova serija točk Novogoričank je prišla po drugem tehničnem odmoru, ko so vodstvo 16:10 spremenila v 21:10 in niz, ki ga je z asom končala Anita Petho, se je končal z izidom 25:13.

Vodstvo 6:0 na začetku tretjega niza, je jasno kazalo na to, da se tekma ne bo zavlekla. Gostje so bile še naprej nemočne pri sprejemu, asi in pa bloki domačih so se kar vrstili, medtem ko gostje svojih najboljših reči nikakor niso mogle razviti, njihove dobre poteze so bile redke.

> Športna dvorana Balon, gledalcev 80, sodnika: Atanasov (Kranj), Pevc (Škofja Loka).

> Go Volley: Jurić 6, Petho 13, Bavdaž 7, Simčič, Černe, P. Marušič 13, Grudina 9, Kolbl 7, Matajurc, Pahor, Š. Marušič, Kerpan, Dvoršak.

> Braslovče: Bednjanič, Turnšek 1, Podbregar 2, Zbičajnik 2, Rituper, Vovk 6, Jerman, Muhovic, Markovič 7, Marovt, Mihalinec 9, Hribernik 4, Praunsais.

STA


Najbolj brano