Glasno navijanje slovenskih navijačic v Parizu

Ob prenosu sobotne tekme za bronasto medaljo svetovnega prvenstva v Parizu, na kateri so slovenski rokometaši v zadnji minuti premagali hrvaške tekmece, je bilo slišati tudi glasno navijajanje slovenskih navijačic.

Slovenski rokometaši so v zadnji minuti premagali Hrvate in 
prišli do bronaste medalje. Foto: STA
Slovenski rokometaši so v zadnji minuti premagali Hrvate in prišli do bronaste medalje. Foto: STA

LJUBLJANA > Ena od njih je bila Anja Marija Arko. “Mislim, da ste nas slišali predvsem zadnjih petnajst minut,” je povedala včeraj za spletni portal 24ur. Arkova je sicer zaposlena na slovenski ambasadi v Parizu. Na tribuni je sedela skupaj s štirimi sodelavkami, prišle pa so šele v drugem delu tekme, saj so morale pred tem poskrbeti za slovensko delegacijo s slovenskim premierjem Mirom Cerarjem na čelu.

“Sem strastna navijačica, videla sem rezultat in sem si rekla, zdaj pa dovolj,” je za 24ur opisala, kako je bilo, ko je sedela na tribuni tik za novinarji in reporterji. “Začela sem se pač dreti brez zdržkov in padel je gol. Tudi ostale punce so videle, da je bilo učinkovito in vse so začele kričati 'Slovenija, Slovenija'. Spet je padel gol, nato obramba, to pa nam je dalo dodaten elan.”

“Bile smo na super lokaciji. Pred nami so bili le mediji in gol. Na začetku je bila dvorana polna Hrvatov. Potem pa se je stvar obrnila. Na drugi strani dvorane je bila ena super skupina slovenskih navijačev, ki so vpili 'Kdor ne skače, ni Slovenc! Me smo se drle 'Slovenija, Slovenija',” je še povedala.

“Za nami je potegnila cela dvorana. Francoski obiskovalci so začeli navijati za Slovenijo. Začele so še bolj vihrati slovenske zastave. Tribune so oživele. Bila je evforija, vse je samo še raslo. Naši fantje so še bolje igrali, tako da smo drug drugemu dajali energijo. Res smo imele občutek, da so nas slišali,” je opisala vzdušje.

Dekleta niso vedela, da jih sliši cela Slovenija. “Očitno nas je slišal tudi eter. Bilo je veliko navijačev, me pa smo bile slučajno tam in slučajno ste slišali prav nas. Prijateljica je dobila od brata sporočilo, če je to ona, in ja, to smo bile me,” je povedala za 24ur.

Spletno uredništvo


Najbolj brano