Glas se sliši do ZDA

Košarkarje koprskega košarkarskega prvoligaša drevi ob 19. uri čaka še zadnja tekma v prvem delu državnega prvenstva Čeprav je liga za prvaka splavala po vodi, so v klubu veseli priznanja za najstnika Gregorja Glasa.

Gregorja Glasa (z žogo) čaka prihodnji mesec pot v ZDA.
Gregorja Glasa (z žogo) čaka prihodnji mesec pot v ZDA. 

KOPER > Po vseh napovedih je nocojšnja tekma v Podčetrtku za košarkarje Primorske pomembna zgolj za pridobivanje točk pred drugim delom sezone. Koprsko moštvo se je sprijaznilo, da ne bo igralo v ligi za prvaka, v ligo za obstanek pa bo v vsakem primeru vstopilo z najboljšim izhodiščem enajstih ali dvanajstih zmag. Tekma z novinci v ligi bo tokrat neprimerno trša, kot je bila v Kopru, ko so gostitelji že po prvi četrtini praktično opravili z gosti in slavili za 20 točk. Takrat je kazalo, da so vsi trije potniki v drugo ligo že znani. Prihod Postojnčana Andreja Žaklja na trenerski stolček je spremenil potek prvenstva, saj imajo zdaj Terme Olimje že šest zmag in resno ogrožajo Senčur, ki ima zmago več. V najboljši formi je pri Štajercih Nejc Strnad (v povprečju dosega 12,4 točke na tekmo).

V koprskem klubu pa so toliko bolj zadovoljni z uspehom svojega nadarjenega 15-letnega Gregorja Glasa, ki je poleti namesto Olimpije izbral Primorsko in se v Koper preselil iz Krškega. Minuli konec tedna se je v Barceloni udeležil tradicionalne preizkušnje najbolj nadarjenih košarkarjev do 16 let. S 15 točkami, vse je dosegel izza črte 6,75 metra, je prepričal organizatorje, da so ga povabili na prestižno tekmo med najboljšimi evropskimi in ameriškimi mladimi košarkarji, ki bo 12. aprila v Brooklyinu. “To je bila izjemna izkušnja, za katero si nisem mislil, da bo prišla tako hitro. Treniral in igral sem z najboljšimi vrstniki iz vse Evrope. Bilo je naporno, a hkrati tudi super. Priložnost sem izkoristil z obema rokama in se na parketu maksimalno izkazal. Sprva je bilo nekaj treme, kot je prisotna na vsaki tekmi, ko pa enkrat greš prek tega in dosežeš prvi koš, je vse lažje,” je povedal mladi Glas, ki je sicer član tudi član kadetske ekipe ŠD Koš. RM


Najbolj brano