Generalka za evropsko prvenstvo

Mednarodni mladinski slalom na divjih vodah ECA Junior Cup je upravičil pričakovanja domačih tekmovalcev in prirediteljev iz KK Soške elektrarne.

Kajakaš Tine Kancler je v Solkanu priveslal do drugega 
mesta.   Foto: Rok Bezeljak
Kajakaš Tine Kancler je v Solkanu priveslal do drugega mesta.  Foto: Rok Bezeljak

SOLKAN > Na prvi etapi serije tekem, ki veljajo za neuradni svetovni pokal mlajših kategorij, se je zbralo 372 tekmovalcev iz 23 držav in treh celin. V številčni in močni konkurenci so se zelo dobro odrezali reprezentanti domačega kluba, kar je lep obet tudi za evropsko prvenstvo mladincev in mlajših članov, ki ga bo od 24. do 28. avgusta gostil prav Solkan. Dober mesec prej, sredi julija, se bodo najboljši mladi slalomisti pomerili še na svetovnem prvenstvu v Krakovu. To poljsko mesto bo tudi zadnja, šesta etapa ECA Junior Cup, ki ima že po tradiciji (uvodno) postajo v Solkanu.

V soboto in nedeljo je domače klubske barve v različnih kategorijah branilo 36 tekmovalcev. Na memorialu pred kratkim preminule glavne sodnice solkanskega kluba Patricije Kuk Štrukelj so se sedemkrat povzpeli na zmagovalne stopničke. Največ razlogov za veselje so imeli pri kajakaših v kategoriji do 18 let, kjer so slavili dvojno zmago. Jakob Jež je bil prvi, njegov klubski kolega Tine Kancler pa drugi. Do drugega mesta je med mlajšimi člani v kanuju priveslal tudi Žiga Taljat. V isti starostni kategoriji je bila kanuistka Alja Kozorog tretja. Štefan Božič pa se je med kanuisti do 16. leta povzpel še stopničko više. Dve zmagi je med mlajšimi članicami prispevala Viktoria Wolffghardt. Avstrijka, ki tekmuje za KK Soške elektrarne, je bila najhitrejša tako med kajakašicami kot kanuistkami.

V kajakaškem centru je bilo v preteklem tednu tudi sicer nadvse živahno. Center je gostil mednarodni kajakaški tabor s 300 udeleženci, ki se tudi sicer radi vračajo na Sočo, bodisi na priprave bodisi tekme različnih ravni. ASO


Najbolj brano