Gas Vrtejba slavi

Društvo Gas Vrtejba je v nedeljo gostilo zaključek motociklistične sezone na slovenskih prizoriščih in se veselilo številnih uvrstitev na stopničke v razredih kategorije mini moto.

Vrh dirke starodobnikov so krojili dirkači Veterana iz Ozeljana.  Foto: Igor Mušič
Vrh dirke starodobnikov so krojili dirkači Veterana iz Ozeljana.  Foto: Igor Mušič

VRTOJBA > Na poligonu nekdanjega mednarodnega mejnega prehoda Vrtojba se je 30 dirkačev pomerilo na skuterjih, malih starodobnikih (C1) ter v razredih mini moto in supermoto amaterji. Primorski vozniki so osvojili večino najvišjih mest. V odprem razredu mini moto je slavil član MK Obala Jan Poropat (tudi prvak sezone), pred Idrijčanom Enejem Logarjem (AMD Brežice) in drugim voznikom Obale, Valterjem Poropatom.V otroški kategoriji je bil najhitrejši Italijan Lorenzo Frasca pred Andražem Osenkom in domačinom Etienom Kantarjem Božičem (Gas Vrtejba).Božič je v skupnem seštevku sezone zbral največ točk.

V nekoliko starejši kategoriji podmladka so po vrsti prihajali skozi cilj domačini Aleks Novak, Jaka Gorjan in najpogumnejše dekle, Mia Obreza. Prvak sezone je postal Gorjan. Dirko 70 kubičnih skuterjev je dobil novi državni prvak, član AMD Nova Gorica Aleš Rakun pred voznikom Veterana iz Ozeljana Silvanom Mladovanom. Posebej zanimiva je bila dirka 50 kubičnih starodobnikov iz šestdesetih in sedemdesetih let (na fotografiji), kjer sta bila neprekosljiva voznika Veterana Robert in Silvano Mladovan.IM


Najbolj brano