Galla Os zmagala v powerliftingu

26-letna Galla Os iz Mirna pri Novi Gorici je minulo soboto dosegla dvojno zmago na odprtem tekmovanju v powerlifitingu, v katerem se v treh disciplinah merijo najmočnejši v državi.

26-letna Galla Os iz Mirna pri Novi Gorici je minulo soboto 
dosegla dvojno zmago na odprtem tekmovanju v powerlifitingu. Foto: Tomi Toth
26-letna Galla Os iz Mirna pri Novi Gorici je minulo soboto dosegla dvojno zmago na odprtem tekmovanju v powerlifitingu. Foto: Tomi Toth

LJUBLJANA > Po le treh mesecih treniranja disciplin in tekmovalnem derbiju, je Galla Os dosegla prvi mesti tako v svoji kategoriji kot tudi v skupnem seštevku. Dvignila je 130 kilogramov v mrtvem dvigu, 105 v počepu, 55 kilogramov pa v potisku s prsi.

Njena glavna motivacija pri napornih pripravah niso osebni rekordi, ampak ozaveščanje, je povedala: “Na tekmovanju sem se borila v imenu vseh ljudi, ki so se odločili za pravičnejši način življenja - za veganstvo. Ta tekma je imela zame globlji pomen, ni šlo le za moje osebne rekorde, ampak sem trenirala, da bi lahko dokazala, da si lahko močan brez izkoriščanja živali, se pravi brez uživanja mesa, mleka in mlečnih izdelkov ter jajc. Z zmago sem ovrgla mit, da se brez uživanja živalskih izdelkov ne da dosegati vrhunskih športnih rezultatov.”

Spletno uredništvo


Najbolj brano