GEN-I Volley - Calcit Ljubljana 2:3

Odbojkarice Calcita Ljubljane so v tekmi prvega kroga modre skupine 1. DOL za ženske v Novi Gorici premagale domači GEN-I Volley s 3:2 (-23, 14, -27, 18, 12).

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Pred tednom dni so se novogoriške in ljubljanske odbojkarice pomerile v zadnjem krogu rednega dela 1. DOL za ženske, s 3:1 so se zmage veselile aktualne državne prvakinje, ki so danes v Novi Gorici prvič v domačem prvenstvu igrale s svojo najnovejšo okrepitvijo, belgijsko organizatorko igre Ilko van de Vyver. Belgijka je za Calcit Ljubljano igrala že med tednom v srednjeevropski ligi na turnirju v Budimpešti, na obeh tekmah pa so ljubljanske odbojkarice ostale praznih rok.

Calcitovke so slabo začele tudi dvoboj v Novi Gorici. Domača ekipa, ki je že v Ljubljani igrala brez Sare Valenčič, ki svojo kariero nadaljuje v Franciji, si je do drugega tehničnega odmora ob boljšem servisu priigrala pet točk prednosti. Z blokom Elene Kučej so se jim Ljubljančanke približale na točko zaostanka (16:17), z dvema zaporednima točkama Slavine Koleve pa povedle z 22:20. Po napaki Teje Bavdaž je bilo že 23:20 za Calcit Ljubljano, toda na servis Teje Kolbl so Novogoričanke dosegle štiri točke zapored in po uspešnem napadu Polone Marušič slavile v uvodnem nizu.

Zapravljena visoka prednost v končnici uvodnega niza je pošteno razjezila varovanke Gašperja Ribiča. Olivera Kostić je s svojimi servisi povzročila veliko težav domačim sprejemalkam, z dvema blokoma se je izkazala Koleva, kar je gostjam prineslo vodstvo 9:2. Visoko vodstvo jih ni uspavalo, še več, po asu Monike Potokar in napaki Sare Djukić je bilo že 18:6 za ljubljansko ekipo, izenačenje v nizih pa je z asom potrdila Tina Grudina, še v lanski sezoni igralka GEN-I Volleyja.

Tudi na začetku tretjega niza so gostujoče odbojkarice ob boljšem servisu in napadu brez večjih težav prihajale do točk. Do drugega tehničnega odmora je njihova prednost znašala že devet točk, s točko Monike Potokar že deset (22:12). Vendar tako visoka prednost calcitovkam ni zadoščala za vodstvo z 2:1 v nizih, Novogoričanke so z neverjetnim preobratom ubranile prvo zaključno žogo gostij, nato pa z blokom Jovane Vukčević same izkoristile četrto.

V četrtem nizu so na igrišču spet prevladovale calcitovke, ki niso ponovile napake iz tretjega niza. Tudi tokrat so na drugi tehnični odmor odšle s prednostjo sedmih točk. Vodile so tudi s 23:12, za razliko od tretjega niza pa so visoko prednost ohranile do konca niza, čeprav so se jim domačinke po treh zaporednih asih Teje Kolbl približale že na šest točk zaostanka (17:23). Kostićeva in Potokarjeva sta v končnici le preprečili nov preobrat.

Po točki Potokarjeve so Ljubljančanke v tie-breaku domačinkam pobegnile za štiri točke (10:6), kar jim še ni zagotavljalo mirne končnice, saj so Novogoričanke z dvema zaporednima točkama Polone Marušič svoj zaostanek znižale na točko (9:10), toda Grudina in Koleva sta bili tisti, ki sta branilkam državnega naslova v uvodni tekmi modre skupine zagotovili dve točki, z eno pa so se morale zadovoljiti odbojkarice GEN-I Volleyja.

"Ne sme se nam zgoditi, da izgubimo niz po vodstvu z 22:12. Namesto, da niz zanesljivo dobimo, smo se začeli ukvarjati s sojenjem, delati nepotrebne napake na servisu in v napadu ter si tako ogrozili celo končno zmago. S takšno ekipo, kot jo imamo, je to nedopustno. Ampak zdaj je, kar je, moramo iti naprej, Van de Vyverjeva pa je dokazala, da je prava okrepitev za nas," je tekmo v Novi Gorici komentiral Gašper Ribič, trener Calcita Ljubljane.

> Mestna športna dvorana Nova Gorica, gledalcev 80, sodnika: Globačnik (Topolšica) in Melavc (Šempeter).

> GEN-I Volley: Vukčević 25, T. Bavdaž 1, Zbičajnik 4, Aumann 4, P. Marušič 8, Djukić 5, N. Bavdaž, Kolbl 17, Pahor, Velikonja Grbac, Š. Marušič, Simčič.

> Calcit Ljubljana: Grudina 14, Božič, Vrhovnik, Igličar, Forštnarič, Kučej 8, Kostić 28, Hribar, Jerala, Turk, Potokar 14, Koleva 23, Van de Vyver 4.

STA


Najbolj brano