Freund bo zaradi zdrsa medvretenčne ploščice izpustil Zakopane

Nemški skakalec Severin Freund, trenutno drugi v skupnem seštevku svetovnega pokala za najboljšim slovenskim skakalcem Petrom Prevcem, bo ta konec tedna izpustil tekme svetovnega pokala v poljskih Zakopanah. Vzrok za prisilni počitek so zdravstvene težave, saj Nemca mučijo bolečine v hrbtu.

Severin Freund Foto: STA
Severin Freund Foto: STA

BERLIN > “Gre za lažjo lažjo obliko zdrsa medvretenčne ploščice. Za zdaj bomo poskušali zdravljenje brez operativnih posegov,” je sporočila zdravniška ekipa nemške skakalne reprezentance.

Težave Severina Freunda s hrbtom so se stopnjevale, odkar je v poskusni seriji tekme novoletne turneje v Innsbrucku padel. “Po SP v poletih sem sklenil, da bom zadevo rešil. Zato ne bom šel na tekme v Zakopane, ampak se bom po posvetu z zdravniki skušal pripraviti na nadaljevanje sezone,” je zdravstvene težave orisal nemški skakalec.

Za zdaj še ni določeno, ali bo počival samo ta konec tedna. “Načrte za prihodnost puščam odprte. V preteklosti sem že lahko videl, kako težko je natančno načrtovati vrnitev po zdravstvenih težavah. Upam, da bom ohranil formo in se kmalu vrnil v svetovni pokal,” je še dejal Freund. Težave s hrbtom spremljajo 27-letnega skakalca že precej časa, leta 2012 so morali zaradi podobnih težav z medvretenčnimi ploščicami že opraviti operacijski poseg.

Freund je pred nadaljevanjem sezone svetovnega pokala drugi, ima 779 točk. Vodi svetovni prvak v poletih Prevc s 1024, tretji je Norvežan Kenneth Gangnes s 675.

STA