Flisar po padcu 25., Ogorelc 21., še tretjič zmagal Norberg

Šved Victor Oehling Norberg je dobil tudi tretjo tekmo svetovnega pokala v krosu po vrsti. Po zmagoslavju na tekmah v Arosi je Norberg odlično nastopil na domačem prizorišču v Aareju. Slovenca Filip Flisar in Blaž Ogorelc sta tekmovanje končala na začetku izločilnih bojev v osmini finala.

Svetovni prvak v smučarskem krosu Filip Flisar je tekmo svetovnega pokala v krosu v Aareju končal na začetku izločilnih bojev v osmini finala.  Foto: STA
Svetovni prvak v smučarskem krosu Filip Flisar je tekmo svetovnega pokala v krosu v Aareju končal na začetku izločilnih bojev v osmini finala.  Foto: STA

AARE > Vodilni smučar na lestvici svetovnega pokala Victor Oehling Norberg je vodil že po kvalifikacijah, v katerih je Filip Flisar postavil drugi čas. A se izločilni boji niso razpletli po načrtih Mariborčana.

Svetovni prvak v krosu se je po padcu v osmini finala poslovil od četrtfinala ter še na tretji tekmi po svetovnem prvenstvu v Kreischbergu tekmo končal že povsem na začetku izločilnih bojev. V osmino finala se je prebil tudi Blaž Ogorelc. Ogorelc je tekmo končal na 21. mestu, kar je njegov najboljši dosežek za prve točke v tej sezoni, Flisar pa je bil 25.

Drugo mesto je pripadlo Francozu Jeanu Fredericu Chapuisu, tretji pa je bil Šved Michael Forslund.

Pri ženskah je slavila Francozinja Alizee Baron pred Avstrijko Katrin Ofner, tretje mesto je pripadlo Andrei Limbacher.

STA


Najbolj brano