Flisar je blestel tudi na kolesu

Na državnem prvenstvu v štirikrosu v ajdovskih Palah je naslov ubranil Matija Stupar iz domačega kluba Črn trn, posebna atrakcija za tisočglavo množico pa je bil nastop Filipa Flisarja.

Državno prvenstvo v štirikrosu je privabilo lepo število 
gledalcev.  Foto: Matjaž Jazbar
Državno prvenstvo v štirikrosu je privabilo lepo število gledalcev.  Foto: Matjaž Jazbar

AJDOVŠČINA > Aktualni svetovni prvak v smučarskem krosu, ki letos za pokušino nastopa na dirkah s kolesi BMX, je v petek zvečer napovedal svoj prihod v Ajdovščino. S svojo specifično pojavnostjo je na sobotnem državnem prvenstvu pri gledalcih pritegnil precej pozornosti. Dobro pa se je Mariborčan odrezal tudi na svoji prvi dirki v štirikrosu. Član Unior Tool Teama je pokazal, da mu gre podobno kot na valovitih smučarskih terenih dobro od nog tudi v neposrednih merjenjih moči in kolesarskih spretnosti. Flisar se je prebil vse do velikega finala najboljše četverice, v katerem je osvojil tretje mesto.

Naslov je ob odsotnosti poškodovanega Mitje Ergaverja ubranil Matija Stupar, ki je v boju za zmago ugnal klubskega kolega iz KK Črn trn, sicer Šoštanjčana Urbana Rotnika, ki je naslov osvojil pred dvema letoma. Četrto mesto v velikem finalu elitne kategorije je pripadlo še enemu članu domačega kluba, Mateju Stapiću, prvaku iz leta 2010.

Tudi v mladinski kategoriji je naslov osvojil kolesar domačega kluba Luka Berginc, sicer osmi v absolutni konkurenci. Srebro je pripadlo Juretu Štrancarju, prav tako članu Črnega trna. Tretji pa je bil Matic Berginc (Soča Kobarid). Med amaterji se je z atraktivnimi vožnjami izkazal Kristjan Medvešček iz Plavi, ki pa je bil po najhitrejšem času v predtekmovanja v polfinalu diskvalificiran. V tolažbo je dobil mali finale in osvojil peto mesto.

Nastopili sta tudi dekleti iz Črnega trna. Od domačinke Polone Lavrenčič je bila hitrejša Monika Hrastnik. Dva tekmovalca iz domačega kluba sta se merila tudi v kategoriji do 15 let, kjer je zmagal Toni Štrancar pred Teom Molarjem.

ASO


Najbolj brano