Flisarju 19. mesto v kvalifikacijah

Svetovni prvak v smučarskem krosu Filip Flisar je v kvalifikacijah tekme svetovnega pokala v švicarski Arosi postavil 19. čas. Prvo mesto je pred petkovo tekmo, ki bo nadomestila odpadlo iz Innichena, osvojil Avstralec Anton Grimus.

Svetovni prvak v smučarskem krosu Filip Flisar je v kvalifikacijah tekme svetovnega pokala v švicarski Arosi postavil 19. čas.  Foto: STA
Svetovni prvak v smučarskem krosu Filip Flisar je v kvalifikacijah tekme svetovnega pokala v švicarski Arosi postavil 19. čas.  Foto: STA

AROSA > Drugi čas je postavil Nemec Daniel Bohnacker, tretjega pa Šved Victor Oehling Norberg. Mariborski šmajser, ki v kvalifikacijah ponavadi ne blesti in najboljše prihrani za tekmo, je za Antonom Grimusom zaostal 0,90 sekunde. Drugi Slovenec Blaž Ogorelec je bil prepočasen, osvojil je 38. mesto.

Mariborčan letos v svetovnem pokalu ni veliko tekmoval. Tekme “čez lužo” je izpustil, tekmi v Innichenu sta odpadli, tako da je nastopil le v Val Thorensu, kjer je zasedel 12. in 15. mesto. Tako je z 38 točkami v svetovnem pokalu trenutno na 22. mestu, a za vodilnim Nemcem Andreasom Schauerjem, 13. v kvalifikacijah, le za 115 točk, kar se vsekakor da nadoknaditi, še posebno, ker je tudi konkurenca okleščena, kar nekaj tekmovalcev bo namreč do konca sezone manjkalo, med drugim tudi drugouvrščeni Avstrijec Thomas Zangerl in četrtouvrščeni Švicar Armin Niederer. Oba sta se huje poškodovala na svetovnem prvenstvu.

Pri ženskah je s kvalifikacijsko vožnjo najbolje opravila Švedinja Anna Holmlund, Slovenk pa ni bilo na startu.

STA


Najbolj brano