Flisar: Proga v Arosi ne kaže bistva ski krosa

Šved Victor Oehling Norberg je dobil tudi drugo tekmo svetovnega pokala v krosu v Arosi. Tudi tokrat je drugo mesto osvojil Rus Sergej Ridzik, tretji pa je bil Nemec Daniel Bohnacker. Filip Flisar, slovenski svetovni prvak, je bil devet mest slabši kot na petkovi tekmi, zasedel je 30. mesto.

Filip Flisar, slovenski svetovni prvak, je bil devet mest slabši kot na petkovi tekmi, zasedel je 30. mesto. Foto: STA
Filip Flisar, slovenski svetovni prvak, je bil devet mest slabši kot na petkovi tekmi, zasedel je 30. mesto. Foto: STA

AROSA > "Arosa, v kateri sem tekmoval prvič, ne bo ravno moja priljubljena destinacija. Vse mi je šlo narobe. Starti, prijatelj se mi je težko poškodoval, nič ni bilo po mojih željah. Pride taka tekma, kaj hočemo. Tudi proga je bila 'brez veze', škoda, da take proge sploh delajo. Bila je ozka, prehitevanj ni bilo, lahko bi se končala že po prvem zavoju, saj se v nadaljevanju vrstni red ni spreminjal. To ni zanimivo niti za nas, kaj šele za gledalce, ki so prikrajšani za razne vragolije na progi. To ni bistvo krosa. A na položaj se je najlažje razburjati, dejstvo je, da nisem bil dober, in tako pač je. Nisem razočaran, pri nas ni tako kot pri alpincih, pri nas je redko kdo ves čas sezone v ospredju. Enemu bolj ustreza taka proga, drugemu drugačna," je dejal Flisar, ki se že v ponedeljek odpravlja na novo tekmo v Aare, kjer naj bi bila proga bolj po njegovem okusu.

"Tam je proga kar v redu. Ne vem sicer, kako bo letos, saj so imeli zadnje dni pet stopinj in dež, v naslednjih dneh pa bo temperatura padla na -20. Zdaj bo najbrž vse to zamrznilo, tako da bo zanimivo. Švedi se tu samo smejejo in pravijo, da samo bog ve, kako bo proga videti," že razmišlja o novem prizorišču tekem svetovni prvak.

Drugi slovenski predstavnik Blaž Ogorelc se na tekmo ni uvrstil in je letos še brez točke. Oehling Norberg vodi tudi v svetovnem pokalu, pet tekem pred koncem je Flisar z 49 točkami na 25. mestu.

Pri ženskah je še drugič zmagala Flisarjeva prijateljica in partnerica na treningih domačinka Fanny Smith, drugo mesto je zasedla Švedinja Anna Holmlund, tretje pa Rusinja Sofija Smirnova. V svetovnem pokalu vodil Homlundova, ima deset točk prednosti pred Smithovo.

STA


Najbolj brano