Finale v rumenem!

Koprčani se po slabih dveh letih vračajo v slovenski rokometni vrh, kar uvrstitev na zaključni turnir nedvomno je. Danes bosta v Areni Bonifika na sporedu polfinalna obračuna med Celjem in Dolom ter med Koprom in Gorenjem, jutri pa bosta še tekma za tretje mesto in veliki finale.

Akterji finala rokometnega pokala med torkovim žrebom v koprskem mandaraču. Koprska predstavnika, trener Zoran Jovičič 
in mladi igralec Tilen Sokolič sedita in stojita druga z leve. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Akterji finala rokometnega pokala med torkovim žrebom v koprskem mandaraču. Koprska predstavnika, trener Zoran Jovičič in mladi igralec Tilen Sokolič sedita in stojita druga z leve. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER > Prvi današnji polfinale bo ob 15. uri, igrala bosta Celje Pivovarno Laško in Dol TKI Hrastnik. Vodilna in po 21 tekmah še neporažena ekipa prve lige je v dvoboju s trenutno četrtim moštvom na lestvici druge lige absolutni favorit. Varovanci Branka Tamšeta v domačih tekmovanjih delujejo kot dobro naoljen stroj, za njih bo uspeh le obramba pokalnega naslova.

Ob 17.30 pa bo Arena Bonifika po slabih dveh letih ponovno prizorišče obračuna med Koprčani in Gorenjem iz Velenja. V bližnji preteklosti je bilo epskih dvobojev med ekipamakar nekaj, toda primerjava kakovosti današnje mlade koprske ekipe in nekdanje kolinije profesionalcev pri RK Cimos seveda ni možna. V taboru RD Koper 2013 zagotavljajo, da se bodo borili po svojih močeh: “Naša ekipa je zelo mlada in razen nekaj izjem so igralci Gorenje gledali le po televiziji. Poskušali se bomo pokazati v najlepši luči in nabrati izkušnje za naslednje sezone. Za nas je že uvrstitev na finalni turnir velik uspeh” pravi trener RD Koper 2013 Zoran Jovičić.

Zagotovo imajo Koprčani več možnosti, da presenetijo Gorenje, kot če bi se v polfinalu srečali s Celjem PL. Velenjčani letos v gosteh niso ravno blesteli, podzavestno pa bodo zagotovo razmišljali že o nedeljskem finalu, ki bo prav tako na sporedu ob 17.30. “V letošnji sezoni smo se nekoliko mučili z nasprotniki, ki so v prvenstvu uvrščeni nižje od nas. Upam, da bomo Koper vzeli dovolj resno, da z uvrstitvijo v finale ne bomo imeli težav,” pravi trener Velenjčanov Ivan Vajdl. Statistični podatki zagotovo niso v prid velenjskih rokometašev, ki so svoj edini pokalni naslov osvojili pred dvanajstimi leti.

Vsekakor se v Areni Bonifika obeta dvodnevni spektakel, ki ga bodo popestrili tudi obiskovalci. Koprskih rokometnih navdušencev bo kljub televizijskem prenosu že danes več kot tisoč, pa tudi velenjski navijači so v Kopru redni gostje. Celjski grofje, ki jih zanima zgolj finale, in Dolani, ki so za pričakovani dvoboj za tretje mesto napovedali dva avtobusa navijačev, pa bodo jutri še dodatno pomagali napolniti tribune največje koprske dvorane. Veliki finale bo v vsakem primeru rumeno obarvano, saj je rumena uradna klubska barva tako Kopra kot tudi Celja in Gorenja.

SANDI JERMAN


Najbolj brano