Fešta v Bonifiki

Rokometno društvo Koper 2013 bo danes proslavilo ekspresno uvrstitev med prvoligaško elito slovenskega rokometa. Za klub, ki še ni dopolnil dve leti obstoja, je uspeh prav neverjeten. Koprčani se bodo svojim navijačem oddolžili s spektaklom med tekmo z Moškanjci-Gorišnico in tudi po njej.

Drevišnja tekma bo  posebna, saj bodo koprski rokometaši (v 
rumenih dresih) proslavili napredovanje v prvo ligo. Foto: Tomaž Primožic/Fpa
Drevišnja tekma bo posebna, saj bodo koprski rokometaši (v rumenih dresih) proslavili napredovanje v prvo ligo. Foto: Tomaž Primožic/Fpa

KOPER > Čeprav so koprske rokometne veselice v zadnjem desetletju postale stalnica, bo drevišnja vendarle nekaj posebnega. Članski ekipi RD Koper 2013, ki je nastalo na pogorišču bankrotiranega RK Cimos, je v manj kot dveh letih obstoja uspelo nekaj neverjetnih dosežkov: dve zaporedni napredovanji v višjo ligo, letošnje tretje mesto v tekmovanju za slovenski pokal ter rekordna serija 39 zaporednih zmag.

Od ustanovitve kluba so Koprčani na uradnih nastopih zmagali na 54 tekmah. Izgubili so vsega štiri tekme - s Celjem PL in Gorenjem v pokalnem tekmovanju, s Črnomljem in z Dravo v prvenstvu, ter, če izvzamemo letošnji pokalni obračun s Svišem, le v Brežicah igrali neodločeno.

“K ogledu tekme želimo povabiti vse ljubitelje rokometa in športa nasploh. Po tekmi pripravljamo druženje ob glasbi, hrani in pijači, a naj podrobnosti ostanejo presenečenje. Ob tem bi se rad zahvalil našim navijačem iz skupine 12. Kopra za stalno podporo, saj smo letos izgubili le na Ptuju, ko nas na gostovanju niso spremljali,” je povedal član klubske uprave Simon Maučec, ki skupaj z Aljošo Bertokom, Vianejem Višnjevcem, Radom Velkavrhom ter ostalimi klubskimi delavci skrbi za nadaljevanje te doslej izjemno uspešne zgodbe.

“Poleg tega, da pridobivamo nove pokrovitelje, že nekaj časa sestavljamo kadrovsko križanko za novo sezono. Poudaril bi, da imamo že podpisane dvoletne pogodbe z vsemi našimi perspektivnimi igralci. Še naprej pa iščemo tudi rešitve za določena igralna mesta, za katera ocenjujemo, da so za igranje v prvi A ligi na njih še praznine,” je dodal Maučec.

Recept za koprske uspehe je, vsaj na videz, enostaven. Ekipa je sestavljena skoraj izključno iz mladih domačinov, ki so jih v mlajših selekcijah odlično naučili vseh prvin igre, sedaj pa jih modro vodi trener Zoran Jovičić, kateremu ob strani stojijo vsi v klubu. Koprski mladci igrajo sodoben in atraktiven rokomet, zato niti ni čudno, da tudi njihove nižjeligaške tekme redno obiskuje po 600 ljubiteljev rokometa.

RD Koper 2103 je s takimi številkami letos najbolj obiskano med vsemi primorskimi klubi v kolektivnih športih. Rekordno povprečje pa bo še raslo, saj že drevi na tribunah Arene Bonifika ponovno pričakujejo številen obisk.

SANDI JERMAN


Najbolj brano