Ferfolja proti Zagorju

Sredin večer je ajdovskim rokometašicam prinesel prvi kakovosten pripravljalni dvoboj. Državne podprvakinje iz Zagorja so bile boljše z 32:22 (16:11), proti donedavnim soigralkam pa je za domačinke igrala Teja Ferfolja.

Teja Ferfolja (v skoku) je tokrat za Mlinotest  proti (verjetno) že 
nekdanjim soigralkam Zagorja dosegla šest golov. Foto: Igor Mušič
Teja Ferfolja (v skoku) je tokrat za Mlinotest proti (verjetno) že nekdanjim soigralkam Zagorja dosegla šest golov. Foto: Igor Mušič

AJDOVŠČINA >Šempetrka Teja Ferfolja, ki je v Zagorju uspešno igrala zadnje štiri sezone (v lanski je dosegla 38 golov), sicer še ni članica Mlinotesta, a so ji v Zagorju v sredo dovolili igrati proti svojemu (verjetno že nekdanjemu) klubu. Rokometašica, ki ima pri 24 letih za seboj že lepo kariero (pred Zagorjem je že bila nosilka igre v prvoligaških časih Burje, v zadnjem obdobju pa je tudi državna reprezentantka), bi z močjo, eksplozivnostjo in s 181 centimetri precej zapolnila vrzel, ki jo imajo Ajdovke na zunanjih položajih. Tekma dveh ekip, ki bosta jeseni nastopali tudi v Evropi je bila prvih deset minut izenačena in zanimiva. Po izidu 6:7 so državne podprvakinje iz Zasavja z večjo izbiro izkušenih in fizično močnih igralk razliko začele večati. Primorska (piranska) kolonija v Zagorju je bila kar učinkovita, saj so Pia Ugrin, Valentina Panger in Lea Kranjc skupno dosegle deset golov.

Mlinotest Zagorje 22:32 (11:16)
Dvorana Police, gledalcev 50, sodnika Deržek in Brecelj.
Mlinotest: Srečković, Bratina, Čajko 3, Pipan 1, Schuster 3, Vidmar 3, Črnigoj, Batagelj 4, Fegic 2, Ferfolja 6.
Zagorje: Perić, Irman 7, Voglar 3, Ugrin 3, Panger 2, Rebolj 2, Ljepoja 1, Ljubas 5 Vrbnjak 1, Stanko 2, Kranjc 5.

Ajdovkam se je poznala odsotnost izkušenih Špele Ferfolja (po zlomu prsta vadi po posebnem programu) in Tine Rojc, ki je po bolezni soigralke bodrila s tribun. Ko so Primorke izgubile stik s favoritinjami, je trener Dušan Vidmar dal priložnost mladinkam in kadetinjam. Najmlajše, Lien Vidmar, Zala Batagelj in Nuša Fegic, so nekajkrat znale najti pot mimo postavnejših tekmic. Trener Vidmar je sicer dogajanje strnil takole: “Prvo ekipo je ob naporni kombinaciji priprav in tekem premagala utrujenost. Tudi mlajše so dokazale, da si zaslužijo svoje minute. Upam, da bomo kmalu tudi formalno močnejši za Tejo Ferfolja.”

Drevi (ob 20. uri) bo Mlinotest gostil Žalec. IM


Najbolj brano