Federer: Tottija bi bilo treba zaščititi kot pande

Sloviti švicarski teniški igralec Roger Federer je v pogovoru za italijanski dnevnik Corriere della Sera ponudil polno podporo 39-letni nogometni zvezdi Rome Francescu Tottiju, ki mu po koncu letošnje sezone poteče pogodba z Romo, vodstvo kluba pa se nagiba k temu, da bi sprejel vlogo direktorja.

Francesco Totti
Francesco Totti 

MILANO > V svoji 23. sezoni v dresu Rome Francesco Totti po poškodbi ne dobi veliko priložnosti za igro. Nekateri ga že vidijo na izhodnih vratih, vodstvo kluba pa naj bi mu namesto podaljšanja pogodbe ponudilo direktorsko mesto, vendar Roger Federer meni drugače.

“Totti bi se moral sam odločiti, kdaj bo končal s kariero. To, kar je naredil za nogomet, je neprimerljivo. Zame je sodobna ikona,” je dejal 37-letni Federer, zmagovalec 17 grand slamov, ki je veliki občudovalec dolgoletnega kapetana Rome. Z njim se sreča vsako leto na junijskem turnirju v Rimu.

Na šaljivo vprašanje, ali bi ga bilo treba zaščititi pri svetovnem skladu za naravo (WWF), je Federer dejal: “To je dobra šala, vendar je v njej tudi nekaj resnice, namreč v smislu, da pripada drugačni vrsti. Morda bi ga morali zaščititi, kot so zaščitene pande.”

Federer ni želel odgovoriti, ali je to njegova zadnja sezona: “Nihče ne bi smel povedati, kdaj bo prenehal z igranjem. Mislim, da je to osebna odločitev posameznika.”

Tottijeve težave so se začele, ko je po tekmi osmine finala lige prvakov proti Realu Madridu za televizijo Rai izrazil slabo voljo nad statusom v ekipi. “Tako ne morem ostati pri Romi. Boli me, ko sem na klopi. Pri mojih letih je normalno, da igram manj, toda konec kariere na ta način je zame žalosten, sploh glede na to, kaj sem dal Romi. Zahtevam več spoštovanja,” je v intervjuju dejal Totti, ki je član Rome celo življenje, član prve ekipe je od leta 1992.

Roma je trenutno v italijanskem prvenstvu na tretjem mestu, 13 točk za vodilnim Juventusom in sedem točk za Napolijem.

STA


Najbolj brano