Favorit znan, zmagovalec pa ne

Istrski rokometni derbi je v prejšnji sezoni postregel s spektakloma, ki sta pritegnila izjemno zanimanje širše javnosti. Izolani so se lani dolgo odlično držali v Bonifiki, doma pa so po neverjetni končnici sosede celo premagali. Tokrat jim bo težje, saj v novi sezoni sploh še niso zmagali, Koprčani pa se jim želijo oddolžiti za spomladanski spodrsljaj.

Tako so sredi marca po zmagi nad Koprom družno rajali 
izolski rokometaši in navijači. Se lahko presenetljiva zgodba 
ponovi tudi drevi? Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Tako so sredi marca po zmagi nad Koprom družno rajali izolski rokometaši in navijači. Se lahko presenetljiva zgodba ponovi tudi drevi? Foto: Tomaž Primožič/Fpa

IZOLA > Izolanom letos prav nič ne gre po načrtih. Strukturne, kadrovske in finančne težave, ki so jih v preteklih sezonah uspešno reševali, so se tokrat nakopičile. Pogled na lestvico je zaskrbljujoč, saj po osmih tekmah še nimajo niti točke. Zadnje mesto je predvsem plod slabše igre v napadu, saj so igralci močno pomlajene izolske ekipe doslej v povprečju dosegali vsega 20 golov na tekmo. Tudi zato so Koprčani v derbiju absolutni favoriti.

Sicer so se modro-beli zadnje dni poskusili čim bolje pripravit za tekmo, pri čemer se niso osredotočili na igro Kopra, ampak na odpravljanje lastnih napak. V taboru RD Istrabenz plini Izola so zato med prazniki hoteli okrepiti treninge, a so jim na pot stopili občinski uradniki, ki so za dva dni zaklenili obe dvorani v Izoli. Prošnje niso zalegle, nadomestne dvorane pa Izolani niso mogli najti, saj so bile v sosednjih občinah že vse zasedene.

“Po taki seriji porazov občutki niso najboljši. Upamo, da bo ta tekma prelomnica in da se bo vse obrnilo na bolje. Zato potrebujemo podporo navijačev. Borili se bomo do konca, kolikor bo možno in ne le na tej tekmi, ampak vse do konca sezone,” obljublja Jakob Vukovič. Slednji je poleg Aleša Selišnika v preteklosti nastopal tudi za koprsko ekipo, medtem ko je mladi organizator igre Izole Teo Beganović še vedno igralec koprske mladinske ekipe, ki pa je posojen članom Izole.

Medtem ko so Izolani ostali brez dvorane, so v rumeno-modrem taboru dobili prost dan, ki pa sta mu sledila dva dneva z dvojno, jutranjo in popoldansko vadbo. Koprčani so doslej izgubili le v gosteh pri Krki, na lestvici so drugi in zanje v Izoli igra le zmaga.

“Pričakujem težko tekmo in polno gledalcev. Zagotovo bo napeto že zaradi pritiska gledalcev, na koncu pa moramo zmagati,” je napovedal Žiga Smolnik, ki je podobno kot Jure Dolenec, Jan Gorela in Blaž Vončina v preteklosti že uspešno nosil tudi modri izolski dres. A tokrat ne bo nostalgije, poraz v prejšnji tekmovalni sezoni je bil dobra šola za koprsko ekipo. Nekateri Koprčani so si prejšnji petek prišli ogledati zadnji nastop Istrabenz plinov proti Slovenj Gradcu in seveda je bil vratar Vončina prva tarča zbadljivk svojih sosedov.

Varnostni režim okrog dvorane v Kraški ulici in v njej sami bo enak spomladanskemu. Izolski klub je sosedom zagotovil 100 vstopnic. Predprodaje vstopnic ni bilo, blagajna pa bo danes odprta že od 16.30 dalje.

SANDI JERMAN


Najbolj brano