Fantje prvaki, dekleta četrta

Izolski NTK Arrigoni je konec tedna v dvorani OŠ Livade gostil ekipno kadetsko državno namiznoteniško prvenstvo, na katerem je domača ekipa zmagala, dekleta pa so bila četrta.

Neporaženi Izolan Michele Vigini je bil najboljši posameznik 
kadetskega državnega prvenstva. Foto: Igor Mušič
Neporaženi Izolan Michele Vigini je bil najboljši posameznik kadetskega državnega prvenstva. Foto: Igor Mušič

IZOLA >Novi ekipni kadetski (do 15 let) državni prvaki so na domačem parketu postali Izolani Michele Vigini, Matija Novel(letošnji državni prvak pri mlajših kadetih) in Martin Kocjančič. Tržačan Vigini, ki že četrto leto igra za Arrigoni, (a le ekipne tekme, turnirje posameznikov igra v Italiji), je bil najboljši posameznik turnirja, saj je edini dobil vseh 12 dvobojev, na katerih je nastopil.

Prvaka je odločil šele zadnji krog, v katerem samo zmaga Arrigonija s 5:1 nad Ptujem ne bi bila dovolj, če Izolanom ne bi pomagala Vesna Zalog, ki je presenetljivo s 5:4 premagala prvega favorita, Mengeš. Tako so imeli Arrigoni, Mengeš in Vesna enak točkovni izkupiček, najboljšega v medsebojnih obračunih pa so dosegli Izolani (9:8) ki so tako postali prvaki. Srebro je osvojil Mengeš (8:8), bron pa Vesna (8:9). Arrigoni je na turnirju premagal Fužinar s 5:2, Muto s 5:1, izgubili z Mengšem (4:5), premagal pa še Vesno 5:3 in Ptuj 5:1. Izolski klub je imel najboljšo moško kadetsko ekipo v Sloveniji tudi predlani. Njegov trener Zdenko Švab pa je vzgojil tudi odlično generacijo deklet, ki pa je za razliko od fantov potegnila krajšo v krogu treh ekip za prvakinjami iz Mengša. V krogu ekip s po dvema porazoma je Logatec osvojil drugo mesto, Ptuj tretje, Arrigoni pa četrto. Dekleta iz vrtojbenske Letrike so bila sedma. Izolanke Lea Paulin, Kim Fink, Manca Paljk in Minea Ljuca so premagale Križe s 5:4, Letriko s 5:3, Ptuj s 5:4, dvakrat pa so izgubile: 4:5 z Mengšem in 3:5 z Logatcem. Izolski namiznoteniški upi tako v preostanku sezone z lepo popotnico čakajo še preostali veliki tekmovanji - posamični državni prvenstvi za kadete in mladince.

BG


Najbolj brano