Fak z odliko na popravnem izpitu

Norvežan Emil Hegle Svendsen je zmagal na 12,5-kilometrski zasledovalni tekmi biatloncev za svetovni pokal na Pokljuki. Drugi je bil Rus Anton Šipulin, tretji pa Francoz Martin Fourcade. Edini slovenski predstavnik Jakov Fak je v primerjavi s sprintom pridobil 13. mest in bil 11.

Jakov Fak je v primerjavi s sprintom pridobil 13. mest in bil 11.
Jakov Fak je v primerjavi s sprintom pridobil 13. mest in bil 11. 

POKLJUKA > Jakov Fak je tokrat startal iz ozadja in s 24. mesta napadal deseterico. Temu je bil zelo blizu pred zadnjim streljanjem, ko je bil že na 11. mestu, na žalost pa je v veliki želji zgrešil zadnji, 20. strel. Tudi po zadnjem streljanju je šel 27-letni slovenski reprezentant iz smučine kot 11., brez dodatnega kazenskega kroga, pred tem je zgrešil tudi 13. strel, pa je bil v končnici odprt tudi boj za peto mesto.

Že 38. zmago v karieri je dosegel aktualni olimpijski prvak s tekme v skupinskem startu Emil Hegle Svendsen. Eden najboljših biatloncev na svetu pa ni prav velik prijatelj s progo na Pokljuki, kjer se je doslej le trikrat uvrstil na stopničke, je pa v sezoni 2007/8 prav na Rudnem polju dosegel prvo zmago v karieri.

O stopničkah so odločali najboljši iz sprinta Svendsen, Šipulin, Fourcade in Landertinger. Na polovici tekme so imeli že 15 sekund naskoka pred zasledovalci, a je najprej zaradi napak odpadel Landertinger, Norvežan pa je zaradi brezhibnega streljanja ušel tudi zasledovalcema. Kaj kmalu je postalo jasno, da je Šipulin vsaj tokrat v smučini močnejši od Francoza in takšen je bil tudi končni razplet.

Biatlonski svetovni pokal se bo na Pokljuki končal v nedeljo. Dekleta, tudi Teja Gregorin, bodo na tekmi s skupinskim startom nastopila ob 11.30, moška tekma z Jakovom Fakom pa se bo začela ob 13.30.

STA


Najbolj brano