Fak 14. v Ruhpoldingu

Norveški biatlonec Johannes Thingnes Boe je zmagal na sprintu za svetovni pokal v nemškem Ruhpoldingu. Enaindvajsetletnik je slavil drugo zmago v tej sezoni, skupno šesto in peto v sprintu. Boe je za 24,5 sekunde premagal domačina Simona Schemppa, za 57,9 sekunde pa še enega Nemca Arnda Peifferja. Najboljši Slovenec je bil Jakov Fak na 14. mestu.

Jakov Fak
Jakov Fak 

RUHPOLDING > Fak je na prvem strelskem postanku zadel vseh pet tarč, eno pa je zgrešil v drugo. Za zmagovalcem je zaostal 1:28,7 minute, kar je bilo dovolj za 14. mesto.

Bauer je svoje delo z odliko opravil na prvem streljanju, na drugem pa je zgrešil kar trikrat. Na koncu je zaostal 2:56,5 minute in osvojil 58. mesto.

Janez Marič je osvojil 76. mesto, z enim zgrešenim strelom je zaostal +3:42,4 minute, Rok Tršan je s tremi zgrešenimi streli in štirimi minutami ter sedmimi sekundami zaostanka osvojil 84. mesto, Peter Dokl pa je bil 96., z zaostankom 5:21,3 minute in dvema zgrešenima streloma.

Vodilni v skupnem seštevku Francoz Martin Fourcade je bil nenatančen dvakrat, z minuto in sedmimi sekundami zaostanka pa je končal na 26. mestu.

V nedeljo sta v Ruhpoldingu še tekmi s skupinskim startom. Ženska tekma se bo začela ob 12.30, moška pa ob 15.30.

STA


Najbolj brano