Faivre najhitrejši v Val d'Iseru, Kranjec odstopil

Francoz Mathieu Faivre (2:25,01) je bil najhitrejši na veleslalomu za svetovni pokal v francoskem Val d'Iseru. Za njim se je uvrstil zmagovalec skupnega seštevka svetovnega pokala alpskih smučarjev v minuli zimi Avstrijec Marcel Hirscher (+0,49), tretji pa je bil Francoz Alexis Pinturault (+1,11).

Edini slovenski finalist Žan Kranjec je po 12. času prve 
vožnje v drugo odstopil v spodnjem delu proge. Foto: Gepa
Edini slovenski finalist Žan Kranjec je po 12. času prve vožnje v drugo odstopil v spodnjem delu proge. Foto: Gepa

VAL D'ISERE > Edini slovenski finalist Žan Kranjec je po 12. času prve vožnje v drugo odstopil v spodnjem delu proge. Po prvi mu je znova dobro kazalo in bi v primeru dobre vožnje znova osvojil točke, a se mu je v preveliki želji vožnja podrla, po zadnjem vmesnem času je rdeča vrata vzel nekoliko napačno, prišel iz smeri, zaradi česar naslednjih vrat ni več ujel.

Drugi slovenski predstavnik Miha Hrobat je tekmo kot 49. z zaostankom 5,34 sekunde končal kot predzadnji med uvrščenimi v prvi vožnji.

"Žan je imel na takšnih progah v preteklosti ogromne težave. Na takih progah je v primerjavi s tekmeci izgubljal kar dosti časa. V prvem teku je dosti dobro peljal, tudi v drugem, je pa škoda tiste napake pred ciljem. A Žan zdaj ve, da edino napad oziroma to, da se približa limitu, nekaj prinaša in potem se dogajajo napake. Danes se mu je to zgodilo pred ciljem. Tempo oziroma hitrost je bila tako v prvem kot v drugem teku zelo velika za veleslalome, in če se zgodi takšna napaka, se je blazno težko rešiti, čeprav se je poskušal. Bolj bi bil nezadovoljen, če ne bi imel pravega pristopa, oziroma če ne bi poskušal najti tistega svojega limita, kot pa zdaj, ko je odstopil. To se dogaja, ni ne prvi, ne zadnji. Škoda, da ni bil v cilju, a imamo že čez en teden novo priložnost," je dejal trener Klemen Bergant po tekmi.

V skupnem seštevku vodi Hirscher z 280 točkami, drugi je Norvežan Kjetil Jansrud, ki jih ima 200, tretji pa Pintaurault s 184 točkami. Boštjan Kline je po petem in četrtem mestu na visokem desetem mestu skupnega seštevka, ima 95 točk.

Naslednja preizkušnja za moške bo prihodnji konec tedna v Sestrieru, kjer sledita sobotni veleslalom in nedeljski slalom. Enak razpored čaka tudi dekleta.

STA


Najbolj brano