Evropsko prvenstvo tretjič

V Renčah že odštevajo ure do začetka evropskega prvenstva v umetnostnem kotalkanju za mlajše mladince in kadete.

Slovenska reprezentanca v Renčah z maskoto EP Foto: Aleš Sorta
Slovenska reprezentanca v Renčah z maskoto EP Foto: Aleš Sorta

RENČE > V ponedeljek se s prihodom tehničnih delegatov praktično začne evropsko prvenstvo (EP), v torek so na sporedu treningi, v sredo, ko bo tudi uradna otvoritev, pa sledijo že prve tekme za medalje na renškem kotalkališču. Tekmovalni boji se bodo nato odvijali do sobote, ko bodo tudi slavnostno končali EP.

Kotalkarski klub Renče sicer ni novinec pri organizaciji tovrstnih dogodkov. EP za mlajše mladince in kadete gostijo po letu 2001 in 2005 že tretjič. Na prvem je že blestela Lucija Mlinarič, ki je nato nanizala kopico medalj na največjih kotalkarskih tekmovanjih v vseh starostnih kategorijah. Štiri leta kasneje je bila z dvema odličjema domača junakinja Sara Pregelj. V Renčah verjamejo, da gre v tretje rado. Na podlagi dosedanjih izkušenj in nadarjenosti zdajšnjega kotalkarskega rodu so tudi uspešno kandidirali za EP 2014. Od organizacije jih niso odvrnile niti otežene gospodarske okoliščine.

S podporo občine Renče-Vogrsko, pokroviteljev in z nepogrešljivimi prostovoljnim delom krajanov, članov in klubskih simpatizerjev, so se in se še bodo spoprijeli z zahtevnim organizacijskim zalogajem. V klubu verjamejo, da bo trud poplačan z uspehom reprezentance, v kateri je deveterica tekmovalcev, ki so v veliki večini člani KK Renče ali so v njem nabirali znanje. Popotnica z zadnjih velikih tekmovanj je lepa, zato gre pričakovati, da bodo domači aduti v konkurenci 118 tekmovalcev iz 13 držav obogatili zbirko medalj.

ASO


Najbolj brano