Evropski nogometaš leta: Neuer, Robben ali Ronaldo?

Evropska nogometna zveza (Uefa) je danes sporočila ožji seznam kandidatov za evropskega nogometaša leta. Na njem je ostala nemško-nizozemsko-portugalska zvezdniška trojica Manuel Neuer, Arjen Robben in Cristiano Ronaldo, zmagovalca bo Uefa razglasila 28. avgusta, ko bo v Nyonu tudi žreb lige prvakov.

Med kandidati za najboljšega evropskega nogometaša leta je tudi vratar Manuel Neuer Foto: Wikipedia
Med kandidati za najboljšega evropskega nogometaša leta je tudi vratar Manuel Neuer Foto: Wikipedia

NYON > Pred tedni je Uefa objavila širši seznam kandidatov za najboljšega nogometaša v Evropi leta 2014. Na njem so bili Španec Diego Costa (Atletico/Chelsea), Argentinca Angel Di Maria (Real Madrid) in Lionel Messi (Barcelona), Kolumbijec James Rodriguez (Monaco), Nemci Lahm (Bayern München), Müller (Bayern München) in Neuer (Bayern München), Nizozemec Arjen Robben (Bayern München), Portugalec Cristiano Ronaldo (Real Madrid) ter Urugvajec Luis Suarez (Liverpool/Barcelona).

Glasovanje predstavnikov 54 nacionalnih zvez v drugem krogu je zdaj določilo trojico, ki je prišla v ožji izbor. Žirija, sestavljena iz novinarjev, pa bo do 28. avgusta določila zmagovalca.

Lanski dobitnik nagrade, Francoz Franck Ribery, ne bo mogel ponoviti zmage, saj je v glasovanju v prvem krogu pristal šele na 24. mestu. Nagrado, ki je nastala na pobudo predsednika zveze Michela Platinija, sta pred Francozom dobila še Katalonec Andres Iniesta v sezoni 2011/12 in Argentinec Lionel Messi (2010/11).

STA


Najbolj brano