Eva Terčelj peta v Krakovu

Slovenska kajakašica Eva Terčelj je na tekmi svetovnega pokala osvojila peto mesto. Druga slovenska finalistka Urša Kragelj je izpustila vrata in pristala na repu deseterice. Zmagala je Španka Maialen Chourraut. Člana kanuističnega dvojca Luka Božič in Sašo Taljat sta ostala brez finalnega nastopa, saj sta v polfinalu prav tako izpustila vrata.

Eva Terčelj Foto: Boštjan Bensa
Eva Terčelj Foto: Boštjan Bensa

KRAKOV > Svoj prvi finale v tej sezoni je odpeljala Eva Terčelj, ki je bila na koncu peta brez kazenskih sekund. Z nekoliko počasnejšo vožnjo v spodnjem delu proge so ji za uvrstitev na stopničke zmanjkale dobre tri sekunde.

“Rezultat je boljši, kot pa sama vožnja, vesela sem bila finala, da sem dobila priložnost. Zgornji del je bil v redu, spodaj pa se mi je vožnja začela podirati in izgubila sem nekaj dragocenih sekund. Lahko sem zadovoljna z uvrstitvijo, a upam, da bo šlo v prihodnje še bolje. Začetek sezone namreč ni bil obetaven, na evropskem prvenstvu sem ostala brez finala, zdaj pa grem korak za korakom. Občutki sicer še niso pravi, a mislim, da sem na pravi poti in da bom znala vse to še nadgraditi,” je po tekmi dejala Terčeljeva.

Urša Kragelj si je pred koncem proge privoščila veliko napako, izpustila ena vrata, nato pa do cilja izpustila še preostala in se z velikim pribitkom 252 sekund uvrstila na zadnje, deseto mesto finala.

Slabše je šlo članoma dvojca, aktualnima svetovnima prvakoma Luki Božiču in Sašu Taljatu. Primorca sta lani vseskozi krojila vrh, v tej sezoni pa sta še brez finalnega nastopa. S kar 50 kazenskimi sekundami sta bila na 16. mestu daleč od finala. Pritožba slovenske reprezentance ni bila uspešna, Slovenca naj bi vrata prevozila pravilno, a sodniki te niso upoštevali, Božič je po njihovem mnenju vrata izpustil.

“Mislim, da sva finalno vožnjo dobro odpeljala, čeprav sva dobila 50 kazenskih sekund. Naredila sva manjšo napako, bila preblizu vrat, še vedno pa misliva, da vrat nisva izpustila. S to polfinalno vožnjo sem in nisem zadovoljen. Nisva našla pravega ritma, kar pa se tiče ostalih težkih kombinacij, pa sva naredila, tako kot bi morala. Iz kontra vrat ni bilo hitrosti, zato naju je val prehitro obrnil, na videu se ne vidi dobro, saj sem sam količek videl. A gremo naprej, drugi teden je nova tekma,” pa je po tekmi dejal Luka Božič.

Najboljšo uvrstitev je v Krakovu dosegel kanuist Benjamin Savšek, ki je bil v soboto tretji. Karavana slalomistov se zdaj seli v Liptovski Mikulaš, kjer jih prihodnji konec tedna čaka že četrta tekma svetovnega pokala.

STA


Najbolj brano