Eva Kobal med svetovnimi upi

Sezona se je za novogoriški Smučarski klub Gorica podaljšala z velikim uspehom. Njegova članica Eva Kobal se je uvrstila v otroško reprezentanco za tekmo svetovnih upov La Scara v Franciji.

V slovenski reprezentanci sta tudi člana SK Gorica - trener 
Borut Furlan in smučarka Eva Kobal.
V slovenski reprezentanci sta tudi člana SK Gorica - trener Borut Furlan in smučarka Eva Kobal.  

VAL D' ISERE > Medtem, ko so se tekme za otroške kategorije smučarjev v Sloveniji že končale, najboljši še nadaljujejo z gostovanjem državne reprezentance na ugledni zaključni tekmi svetovnih upov La Scara v francoskem Val d' Isereju, kamor je kot edina predstavnica primorskih klubov odpotovala članica SK Gorica, Eva Kobal, doma iz Štanjela. Mesto v reprezentanci si je priborila z nizom visokih uvrstitev v slovenskem pokalu, po tem pa ga je obdržala z vidnimi rezultati na mednarodnih in domačih tekmovanjih.

Mladi primorski smučarji so se med velikonočnimi prazniki izkazali na memorialu Juri Puntil v furlanskem Zoncolanu. V kategoriji U-12 je bila peta smučarka SD Postojna Alia Ranzullo. V kategoriji U-16 je šesti čas dosegel smučar SK Dol Ajdovščina Tilen Vidergar,na sedmem oziroma enajstem mestu pa sta se zvrstili članici SK Gorica Eva Kobal in Kaja Mrakič.

Na pokalu Veverica na Sljemenu je bila deveta, v Kitzbühlu je zasedla 18. mesto, na Pokalu Loka pa je bila 28. V drugi polovici marca si je mesto v izbrani vrsti utrdila še z nizom visokih uvrstitev v slovenskem pokalu - z drugima mestoma v veleslalomu in superveleslalomu in z desetim v smuku. Temu je dodala še srebro na državnem prvenstvu v veleslalomu, kjer je bila njena klubska kolegica Kaja Mrakič sedma.

Po tem je Kobalovo selektor Boštjan Anderlič izbral med trojico v kategoriji U-16, ki bo Slovenijo do konca tedna zastopala na tekmah v Franciji. V ekipi so še Mišel Marovt (Branik Maribor), postojnska članica ljubljanskega Novinarja Živa Otoničar, kot trener pa je v Val d Isereju tudi Borut Furlan (SK Gorica).

IM


Najbolj brano