Eurofest tudi dobrodelno

Za približno 3000 mladimi rokometaši iz Evrope in Azije ter za prizadevnimi organizatorji je že četrti dan Eurofesta. Tekmovanja potekajo po programu, po želji vseh pa je tudi lepo in ne prevroče vreme.

Množica udeležencev Eurofesta na osrednjem prizorišču na 
Ukmarjevem trgu.
Množica udeležencev Eurofesta na osrednjem prizorišču na Ukmarjevem trgu. 

KOPER > Čez dan udeleženci tekmujejo, večeri pa so namenjeni počitku in sprostitvi. Sinoči je bila na sporedu ena najpriljubljenejših prireditev - izbor miss in mistra Eurofesta. V Taverni so se družili trenerji in sodniki, na Pristaniški ulici pa so priredili Kraški večer. Udeležencem so na ta način želeli približati kraški del Slovenije, saj so na stojnicah ponujali domače pridelke, kot sta pršut in teran, ter druge dobrote s Krasa.

“Glede na to, da je že lanskoletna, prva izvedba Eurofesta v Kopru, presegla vsa pričakovanja, sem več kot prepričan, da bo tudi letos tako,” pravi koprski podžupan Peter Bolčič. Zanimiv bo tudi drevišnji spored z dobrodelno noto. Od 21. ure bodo na trgu pred kapitanijo v okviru kulinaričnih večerov v štirimetrski ponvi velikanki kuhali pedoče. Kuhalnico bo vrtela ekipa resničnostnega kulinaričnega šova MasterChef z zmagovalcem Darkom Klemnom na čelu. Ves izkupiček bo namenjen koprskim otrokom iz socialno ogroženih družin. Dobrodelni večer pripravljajo skupaj z Društvom prijateljev mladine Koper.

Jutri bodo ves dan, od 8. do 20. ure, potekale finalne tekme. Zaključna slovestnost s podelitvijo nagrad bo na osrednjem prizorišču na Ukmarjevem trgu ob 20.30. AGT


Najbolj brano