Eurofest je končan, dve zmagi ostali v Kopru

S podelitvijo priznanj najboljšim ekipam je padel zastor nad 23. Eurofestom. Pokale je domov odneslo 16 ekip v posameznih kategorijah; dva sta ostala v Kopru, enega pa so si priborili rokometaši Izole.

  Rokomet na mivki naj bi v prihodnje postal  pomemben  del 
Eurofesta. Foto: Sergioverzier
Rokomet na mivki naj bi v prihodnje postal pomemben del Eurofesta. Foto: Sergioverzier

KOPER > Najboljše ekipe so včeraj ves dan igrale finalne tekme, ostale pa so se borile za razvrstitev od tretjega mesta navzdol. Predvsem v mladinskih in kadetskih kategorijah so gledalci lahko spremljali zanimive in kakovostne dvoboje. Ti kategoriji sta tudi najbolj množični in predstavljata kakovostni vrh evropskega rokometnega festivala. V rokometu na mivki, disciplini, ki so jo v Sloveniji začeli promovirati prav na Eurofestu, so tako v ženski kot v moški konkurenci zmagali Madžari.

V soboto zvečer so izbrali mis in mistra Eurofesta. Nastopajoči so razvneli gledalce, žirija pa ni imela lahkega dela. Mis je postala Sophie z Danske, mister pa Archega iz Francije. Nedeljski večer je bil namenjen predvsem kulinariki in dobrodelnosti. Slovenski MasterChef, Koprčan Sašo Miljuševič, je v ogromni ovalni posodi, dolgi štiri metre, skupaj z drugimi povabljenimi prijatelji, bivšimi sotekmovalci iz TV-šova MasterChef, pripravil testenine z morskimi sadeži. Izkupiček je šel v dobrodelne namene.

Po včerajšnjih finalnih obračunih so slovenske ekipe osvojile pet zmag, po dve sta šli na Tajvan in Hrvaško, na najvišji stopnički pa so stali še rokometaši Češke, Poljske, Danske, Izraela in Avstrije. Med primorskimi ekipami so se v ženski konkurenci najbolje odrezale rokometašice ŽURD Koper, ki so kar štirikrat zaigrale v finalu in osvojile eno prvo mesto. Enkrat so bile finalistke tudi ajdovske rokometašice. V moški konkurenci sta po enkrat zmagala tako RD Koper 2013 kot RD Izola.

Nekaj smole so udeleženci Eurofesta imeli z izbruhom črevesne nalezljive bolezni. Zaradi driske, bruhanja in glavobolov so jih osem sprejeli v izolsko bolnišnico, težave pa naj bi jih imelo prek sto. Vsi oboleli dobro okrevajo. Do zastrupitve naj ne bi prišlo s hrano, šlo naj bi za znake prenosljivih bolezni.

Rezultati: ženske, mini - 1. Da-Shin (Tajvan), 3. Mlinotest Ajdovščina, 4. ŽURD Koper; 2003 - 1. Da-Shin, 2. Mlinotest; 2002 - 1. Krim, 2. ŽURD Koper, 4. Mlinotest; 2001 - 1. Jindrichuv Hradec (Češka); 2000 - 1. Karczew (Poljska), 2. ŽURD Koper; 1998 - 1. Frederikshavn (Danska), 2. ŽURD Koper; 1997 - 1. ŽURD Koper (SLO); mivka - 1. Vecsesi (Madžarska), 2. Četa (Slovenija); moški, mini - 1. Trsat Rijeka A, 4. RD Izola; 2003 - 1. RD Koper 2013, 2. RD Izola; 2002 - 1. Trsat Rijeka; 2001 - 1. Maccabi Tel-Aviv, 2. RD Koper; 2000 - 1. RD Izola; 1998 - 1. Graz A (Avstrija); 1996 - 1. All Star Team (Slovenija); mivka - 1. Vecsesi (Madžarska), 2. The Salads, 3. Sand Storm (oba Slovenija). TA


Najbolj brano