Etien Velikonja bo nogometno pot nadaljeval v Belgiji

Etien Velikonja bo nogometno srečo do konca sezone iskal na belgijskih zelenicah. Kot posojen igralec Cardiffa bo branil barve Liersa, ki ga vodi nekdanji selektor slovenske reprezentance Slaviša Stojanović.

Etien Velikonja bo spomladi igral za zadnjeuvrščeno ekipo prve beligijske lige. Foto: Leo Caharija
Etien Velikonja bo spomladi igral za zadnjeuvrščeno ekipo prve beligijske lige. Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA >Najboljši strelec prve slovenske nogometne lige v sezoni 2008/09 se v dresu valižanskega kluba ni naigral. V dveh letih in pol je zbral le simbolično število minut pri Cardiff Cityju, ki niha med prvo in drugo angleško ligo, pri čemer je 26-letni napadalec pretežno branil barve mlade klubske ekipe. Nezadovoljiv igralski status je že v pretekli sezoni sprožil iskanje ustreznih rešitev. Kot najbolj uresničljiva se je izkazala izposoja. Lansko pomlad je tako Etien Velikonja prebil pri portugalskem prvoligašu Rio Aveju, kjer je po obdobju prilagajanja vendarle okusil nekaj tekmovalnega ritma.

Po koncu sezone se je vrnil v angleškega drugoligaša, s katerim je podpisal donosno štiriletno pogodbo. Spomnimo, Cardiff naj bi poleti 2012 Mariboru odštel dva milijona evrov odškodnine, Velikonja pa naj bi vsako leto zaslužil 400.000 evrov. V številčni in nabrušeni konkurenci na Otoku je tudi letošnjo jesen dobil le malo priložnosti za igro, ki jo v teh letih še kako potrebuje. Že poleti je v pogovoru razkril, da utegne biti opcija posoje ob nespremenjenem statusu spet aktualna. V Belgiji bi lahko tako kot na Portugalskem dobil bistveno več priložnosti za igro tudi zavoljo naklonjenosti trenerja Liersa Slaviše Stojanovića, ki je v selektorski vlogi Velikonjo občasno povabil tudi v reprezentanco.

Nekdanji trener Crvene zvezde po prihodu v Belgijo sicer ni zasukal klubske rezultatske krivulje. Lierse se namreč pred prvenstvenim nadaljevanjem prihodnji konec tedna nahaja v nezavidljivem položaju. S 14 točkami v 21 tekmah je prikovan na zadnje mesto lestvice in se bo le stežka izognil končnici za obstanek. ASO


Najbolj brano